Barcelona

Els veïns de la Verneda s'organitzen per supervisar les obres de l'edifici sinistrat

Els veïns de la Verneda afectats per l'explosió de dilluns encara no saben quan podran tornar a casa. La companyia asseguradora de l'immoble sinistrat del carrer Andrade s'ha compromès a fer-se càrrec de les despeses d'allotjament dels veïns i també de la reparació de les zones comunitàries de l'edifici afectades per l'explosió. La policia continua les investigacions per aclarir les causes de la deflagració. Anna Moreno, la llogatera que vivia al pis on hi va haver l'explosió, continua desapareguda, tot i que es creu que és una de les tres víctimes mortals.

Actualitzat

Els veïns de l'edifici situat al número 139 del carrer Andrade, al barri de la Verneda, trigaran a tornar a casa. Restablir els serveis de llum, aigua i gas a l'edifici sinistrat comportarà, com a mínim, una setmana de feina. Perquè s'hi pugui viure, però, podrien passar força dies més. Per primer cop després del sinistre, els veïns de l'edifici van poder accedir aquest dimarts als seus domicilis. L'objectiu era agafar el màxim de coses possibles, ja que no saben quan hi tornaran.

Tot i que la deflagració va destrossar completament la primera planta de l'immoble, la finca no té danys estructurals. Això fa que, a mesura que es puja a l'edifici, els danys vagin disminuint, tot i que cap habitatge té porta i l'ascensor està ensorrat. Els pèrits també van acompanyar els veïns a l'immoble per començar a avaluar-ne els danys.

Els veïns també es van reunir amb els representants de l'asseguradora de la finca del carrer Andrade, que els ha garantit que els pagarà l'hotel i les obres que afecten l'estructura de l'edifici. Unes obres que es preveu que seran llargues. Més endavant caldrà discutir qui assumeix les despeses de les reparacions més específiques, si les companyies particulars o bé també l'asseguradora de l'edifici. De tota manera, abans encara s'hauran de determinar les causes exactes de l'explosió, de les quals se'n podrien derivar responsabilitats. Sigui com sigui, els veïns han decidit fer una plataforma per supervisar les obres.

La investigació per esbrinar les causes de l'explosió continua oberta. Ahir al vespre es va confirmar la presència de gasolina al primer tercera, el pis que tenia llogat Anna Moreno, la dona que vivia al pis on hi va haver l'explosió i que fa anys va participar en un programa de televisió d'àmbit estatal. Aquest fet reforça la hipòtesi que la barreja d'aquest combustible amb algun tipus de gas hauria activat la deflagració que va acabar amb la vida de les tres víctimes. Se sospita que la dona hauria pogut provocar l'explosió el mateix dia que havia d'abandonar el pis per desnonament. Una altra hipòtesi que pren força és que un dels tres cadàvers que van aparèixer carbonitzats és el d'ella.

D'altra banda, la dona ferida en l'explosió i que encara estava hospitalitzada va abandonar aquest dimarts l'Hospital de la Vall d'Hebron, després de ser donada d'alta de les cremades de segon grau superficial que tenia a les mans. La dona vivia al pis del costat de l'explosió i, amb tota probabilitat, les altres dues víctimes són fills seus.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut