Ester Plana
Ester Plana
PREMIS

"Set de sons", de Catalunya Música, Premi Josep Anselm Clavé 2023 en la categoria de comunicació

El programa de Catalunya Música "Set de sons", realitzat per Ester Plana, obté el Premi Josep Anselm Clavé 2023 en categoria de comunicació del Cant Coral a Catalunya. El jurat ha valorat "la bona feina de comunicació i difusió ver el públic infantil i juvenil"

La Federació de Cors de Clavé, que atorga els Premis Josep Anselm Clavé de Cant Coral a Catalunya, enguany ha concedit el premi en la categoria de comunicació al programa "Set de sons", de Catalunya Música, que realitza i presenta la periodista i divulgadora Ester Plana. Aquest premi posa en valor la tasca de mitjans de comunicació, programes de ràdio i televisió, youtubers, influencers, comunicadors o periodistes que hagin destacat durant el 2023 en la difusió del cant coral a casa nostra.

El programa "Set de sons" va començar les seves emissions a Catalunya Música el 7 de novembre del 2021, amb l'objectiu d'oferir eines, recursos i recomanacions a les famílies perquè els adults puguin acostar i transmetre als més petits de casa els valors positius que té la música. Com ens podem preparar per anar a un concert? Hi ha músiques més adequades que d'altres? Quins valors positius aporta l'aprenentatge musical a l'educació? Quina relació hi ha entre música i neurociència? Quins instruments són els millors per a cada edat? Quins beneficis per als infants té cantar en un cor? Aquestes són algunes de les preguntes que intenta respondre el programa, cada diumenge a les 9 del matí.

Els Premis Anselm Clavé reconeixen agents, projectes i iniciatives de tot l'ecosistema coral català que hagin destacat durant l'any anterior i que puguin ser font d'inspiració, exemple i referent per a tot el món coral i, per extensió, musical i cultural. La major part dels premis són de nominació popular i els atorga un jurat format per diversos professionals vinculats al món coral i a la cultura popular, amb una clara vocació nacional i transversal. L'elecció dels quinze guanyadors s'ha fet d'entre les més de quaranta propostes presentades. En aquesta sisena edició, l'any del bicentenari del fundador, el jurat també ha reconegut l'espectacle "The Pulse. Gravity and Other Myths", protagonitzat pel Cor de Noies de l'Orfeó Català, la compositora Anna Campmany, la directora Mireia Barrera i el Cor Bruckner Barcelona, entre d'altres.

L'acte de lliurament dels premis serà el 17 de maig, a les 18.30, al Cava Centre de Sant Sadurní d'Anoia, dins la Convenció Anual del Cant Coral a Catalunya, que organitza el Moviment Coral Català.

Anar al contingut