Les sol·licituds de l'ajut es poden presentar a partir d'aquest dimecres i fins al dia 15 de juliol (iStock/Xavierarnau)

Ja es pot demanar l'ajuda a joves autònoms: com optar als 15.876 euros i qui pot fer-ho?

Es tracta de la tercera convocatòria i la poden demanar els joves d'entre 18 i 29 anys

RedaccióActualitzat

El Departament d'Empresa i Treball ha obert una nova convocatòria per fomentar l'ocupació entre els joves de 18 a 29 anys, que poden sol·licitar a partir d'aquest dimecres una ajuda de 15.876 euros per engegar projectes professionals com a autònoms.

La subvenció va destinada a joves que iniciïn una activitat econòmica o professional com a autònoms i la mantinguin durant un mínim de 18 mesos ininterromputs, de manera que se'ls garanteix un ingrés mínim a l'inici del seu nou projecte.

Com l'any passat, s'han reservat 500.000 euros del pressupost per a joves amb domicili fiscal a micropobles, és a dir, a algun dels 337 municipis de menys de 500 habitants que hi ha al país, per ajudar a combatre'n el despoblament i evitar que molts joves es vegin obligats a marxar-ne per trobar feina.

Les sol·licituds de l'ajut es poden presentar a partir d'aquest dimecres i fins al dia 15 de juliol a les 2 del migdia, a través d'un d'aquests dos canals: canalempresa.gencat.cat o tramits.gencat.cat.

Entre altres requisits, cal estar donat d'alta al registre del programa de Garantia Juvenil en situació "inscrit beneficiari", haver iniciat l'activitat econòmica o professional com a autònom a partir del 20 de setembre del 2023 i ?participar en accions de caràcter formatiu o d'assessorament que determini la convocatòria de l'ajut.

 

13 milions d'euros

La Generalitat ha destinat 13 milions d'euros a aquesta convocatòria, la tercera que llança i amb la qual suma una inversió de 37,1 milions d'euros. La convocatòria d'aquest 2024 està cofinançada en un 40% pel Fons Social Europeu Plus.

Les ajudes les han rebut fins ara 2.599 joves.

ARXIVAT A:
Autònoms
Anar al contingut