Els acusats de quatre delictes d'agressió sexual, asseguts davant del tribunal durant la segona sessió del judici
Els acusats de quatre delictes d'agressió sexual, asseguts davant del tribunal durant la segona sessió del judici (Europa Press)

Condemnen quatre joves a 138 anys de presó per la violació en grup d'una menor a Palma

La sentència estableix que han d'indemnitzar la víctima amb 100.000 euros pels danys causats en l'agressió, que va tenir lloc el gener del 2016

Redacció/AgènciesActualitzat

Quatre joves de Palma han estat condemnats a penes que sumen 138 anys de presó per haver violat en grup una noia menor d'edat el gener del 2016. A més, no es podran acostar a menys de 500 metres de la víctima ni comunicar-s'hi durant vint anys. 

La secció segona de l'Audiència de Palma ha imposat al principal acusat 50 anys de presó per quatre delictes d'agressió sexual. També li haurà de pagar una multa de tres euros diaris durant sis mesos per un altre delicte d'afavoriment a la prostitució coactiva de la menor, ja que va intentar vendre la víctima a un proxeneta a canvi d'uns mil euros. 

Dos joves més del grup han estat condemnats a 32 anys de presó cadascun, mentre que el quart membre haurà de complir 24 anys pels mateixos quatre delictes d'agressió sexual. 

Tots quatre hauran d'indemnitzar conjuntament la víctima amb 100.000 euros pels danys causats en l'agressió, que va tenir lloc fa vuit anys en un pis ocupat del barri del Polígon de Llevant de la ciutat de Palma. També hi van participar tres menors que ja van ser condemnats per aquests fets en reconèixer-ho.

Els magistrats destaquen la intensitat de la lesió i la reiteració de la conducta, que va obligar la menor "a suportar uns fets que no només eren impropis de la seva edat, sinó que van ser especialment humiliants i vexatoris".

 

ARXIVAT A:
JudicialViolència masclistaMenorsAgressió sexualIlles Balears
Anar al contingut