La família va pensar que no tornaria a veure Bin Omran
La família va pensar que no tornaria a veure Bin Omran (EnnaharTV)

Un home desaparegut fa 26 anys a Algèria apareix viu al soterrani d'un veí

El sospitós de segrestar-lo durant gairebé tres dècades ha estat detingut i la investigació segueix oberta

Redacció/EFEActualitzat

Un home algerià que va desaparèixer fa 26 anys, quan era adolescent, ha estat localitzat molt a prop de casa seva, a tan sols 200 metres d'on va créixer. Segons ha informat la Fiscalia i diversos mitjans locals, ha reaparegut a l'estable d'un veí seu de Djelfa, a uns 300 quilòmetres de la capital.

Les autoritats algerianes han confirmat la detenció del veí, de 61 anys, acusat de segrestar-lo. La víctima, Bin Omran, està en procés de rebre atenció mèdica i psicològica.

Els familiars de Bin Omran li van perdre la pista a finals dels noranta, quan tenia uns 19 anys, durant la guerra civil a Algèria (1992-2002) que va enfrontar el govern amb diferents grups islamistes.

En ser una època convulsa amb milers de desapareguts, segrestats o assassinats, la família va pensar que no el tornaria a veure. Però el 12 de maig la policia va trobar la víctima, que ara té 45 anys, amagada al soterrani d'un veí, en una mena de paller. 

La Fiscalia va ordenar l'obertura d'una investigació, que encara està oberta, quan va rebre una denúncia anònima que assegurava que la víctima es trobava a l'estable del veí. Llavors va ordenar a la policia que escorcollés el domicili. El sospitós de segrestar-lo va intentar fugir del lloc dels fets, però va ser detingut, segons ha declarat un portaveu judicial i recull la BBC

 

ARXIVAT A:
JudicialPolicialAlgèria
Anar al contingut