Imatge d'arxiu de retencions a l'AP-7
Imatge d'arxiu de retencions a l'AP-7 (ACN)

Pocs problemes de trànsit en l'inici de l'operació sortida per la segona Pasqua

Es preveu que 500.000 vehicles surtin de l'àrea de Barcelona i aquest divendres ho han fet una tercera part

RedaccióActualitzat

A la tres de la tarda d'aquest divendres s'ha posat en marxa el dispositiu especial de trànsit amb motiu de la segona Pasqua, amb poc volum de vehicles a la primera fase.

Fins demà a les 15.00 hores, es preveu que surtin de l'àrea metropolitana de Barcelona mig milió de vehicles. Fins a les 20.00 hores de divendres, n'havien sortit 141.000, un 28% del total previst.

Segons els càlculs de Trànsit, en tornaran uns 300.000 entre les dotze del migdia i la mitjanit de dilluns, dia festiu a més d'un centenar de municipis catalans.

La pluja també pot afectar la circulació i augmenta el risc d'accidents.

Per seguir en directe l'estat del trànsit, pots consultar-ho aquí:


Hores i vies amb més mobilitat

El Servei Català de Trànsit (SCT) preveu que una de les vies de sortida amb més problemes de circulació serà l'AP-7: en direcció Girona en el tram entre Sant Cugat i la Roca, com també cap al sud entre el Papiol i Gelida.

A banda de l'AP-7, els conductors també es poden trobar complicacions a les carreteres que connecten amb la costa, com per exemple l'N-340 al Vendrell, Roda de Berà i Altafulla, com també a l'N-2 a Tordera o a la C-31 i C-65 en direcció a la Costa Brava.

Així mateix, hi poden haver retencions a la C-58 i a la C-33 a Montcada i a la B-23 al Papiol. I cal tenir en compte els següents trams afectats per obres que poden dificultar la circulació:

A la demarcació de Barcelona:

► C-16 Terrassa (construcció tercer carril)

► C-17 Parets del Vallès -- Granollers -- Canovelles (ampliació calçada)

► C-245 Sant Boi de Llobregat (connexió A-2/C-32)

► C-55 Manresa (millora de traçat)

► C-59 Sant Feliu de Codines (millora de traçat)

► C-25 Sant Sadurní d'Osormort (reparació viaducte): un carril per sentit


A la demarcació de Lleida:

► C-14 Coll de Nargó (manteniment de ponts)


A la demarcació de Tarragona:

► N-240 Montblanc (millora de traçat)

Carrils addicionals en sentit contrari a l'habitual

Els Mossos d'Esquadra desplegaran prop de 1.500 agents a tot el territori i faran més d'un miler de controls a les carreteres. 

Per tal de reduir les congestions i millorar la fluïdesa, Trànsit habilitarà carrils addicionals en sentit contrari a l'habitual a l'AP-7 entre Montornès del Vallès i Sils i entre Martorell i el Vendrell dissabte. També a l'AP-7/B-23 entre Vilafranca i Molins de Rei i entre Sant Celoni i Montornès del Vallès dilluns.

En aquests trams, es limitarà la velocitat a 100 kilòmetres per hora en tots dos sentits. A més, els vehicles que circulin en el carril en sentit contrari ho hauran de fer a 80 kilòmetres per hora, així com els camions en les franges horàries permeses.

Alhora, tant en l'operació sortida com en la de tornada, s'habilitaran altres mesures especials a la GI-662 i a la GI-666 a Platja d'Aro, i el carril bus-VAO de la C-58 s'obrirà a tots els vehicles (a excepció de camions de més de 7,5 tones).

 

ARXIVAT A:
TrànsitMobilitat
Anar al contingut