El valor del coure i l'impacte que té en el dia a dia

El preu d'aquesta matèria primera s'ha més que triplicat els darrers anys per l'alta demanda de països com la Xina o l'Índia

Actualitzat

El robatori de 60 metres de cable de coure a l'estació de Montcada i Reixac la matinada de diumenge a dilluns ha provocat un autèntic caos a la xarxa de Rodalies de Catalunya, que no restablirà completament el servei fins d'aquí a uns mesos. Però, per què hi ha tants robatoris de coure els darrers anys?

En Xavier Drun, director del Màster Universitari en Mercats Financers ha explicat a La Tarda de Catalunya Ràdio que les claus són l'alt preu que se'n paga i que és molt ràpid de tractar i reintroduir al mercat.

Fa 20 anys el coure es pagava a 2 o 3 euros el quilo i avui dia val 10 euros el quilo.

El 42% dels robatoris de cable de coure de tot l'estat es concentren a Catalunya, fet que provoca constants incidències a la xarxa de Rodalies. El periodista Antoni Bassas ha analitzat la situació a El matí de Catalunya Ràdio posant èmfasi en la falta d'inversions crònica que pateix el servei i ha criticat "el cinisme" del ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente, quan afirma que "l'agredit és ADIF". 

Bassas ha recordat que els principals afectats sempre són els usuaris de Rodalies i que el ministre "hauria de baixar a les andanes i preguntar a la gent què en pensa del servei".  

ARXIVAT A:
Rodalies
Anar al contingut