La pilota oficial de LaLiga 2023/24
Futbol

Ja hi ha dia per a l'inici de LaLiga 2024/25: una data insòlita

La competició començarà entre setmana i obre una nova polèmica amb LaLiga

Redacció Esport 3Actualitzat

Ja hi ha dia per a l'inici de la Lliga: una data insòlita, el 14 d'agost. La RFEF vol iniciar el campionat entre setmana a causa del calendari tan comprimit que hi ha: Copa Intercontinental i Mundial de Clubs. En canvi, la resta de les cinc grans Lligues començaran més tard.

Els jugadors del Reial Madrid celebrant la Lliga aconseguida aquesta temporada

No obstant, com sempre, no hi ha acord entre l'RFEF i la LaLiga, que no contempla entre els seus plans aquesta possibilitat. Segons Tebas, l'inici de la nova competició apunta al cap de setmana del 17-18 d'agost.

Un mes després de la finalització de l'Eurocopa a Alemanya començarà el campionat, sense ni l'Almeria ni el Granada, ja que han baixat a Segona Divisió. A la categoria de plata encara queden tres jornades i està tot per decidir, tant ascensos com descensos.

Un calendari asfixiant

Els futbolistes han de jugar cada vegada més partits, malgrat que el calendari és limitat. El fet de jugar més enfrontaments comporta una pujada d'ingressos per als clubs, que es troben amb dificultats econòmiques. Per això, el Barça o el Madrid juguen cada pretemporada als EUA.

Els equips s'enriqueixen a costa d'uns jugadors que pateixen les conseqüències de l'excessiva quantitat de duels. Les aturades de seleccions, el nou format de la Champions, la creació del Mundial de Clubs o la tornada de la Copa Intercontinental agreugen aquesta situació.

Segons informa Mundo Deportivo, el pla del Barça és jugar el Gamper l'11 d'agost. El club blaugrana compleix cent vint-i-cinc anys i prioritza disputar la 59a edició del trofeu contra un equip que també ho faci o que ja tingui aquesta edat.

L'últim Gamper que va jugar el Barça va ser contra el Tottenham i el va guanyar per 4-2 (Europa Press)

L'Olympique de Marsella, el Werder Bremen i el Milan són alguns dels candidats per participar en aquest torneig. L'Eintracht de Frankfurt també es va valorar, encara que el van descartar ràpidament per la mala experiència que van tenir amb el conjunt alemany.

ARXIVAT A:
Esports
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut