Barcelona

L'asseguradora de l'edifici es farà càrrec de l'allotjament dels veïns de La Verneda

La companyia asseguradora de l'immoble sinistrat del carrer Andrade s'ha compromès a fer-se càrrec de les despeses d'allotjament dels veïns i també de la reparació de les zones comunitàries de l'edifici afectades per l'explosió. Més endavant caldrà discutir qui assumeix les despeses de les reparacions més específiques, si les companyies particulars o bé també l'asseguradora de l'edifici. De tota manera, abans encara s'hauran de determinar les causes exactes de l'explosió, de les quals se'n podrien derivar responsabilitats. Mentrestant, els veïns encara no saben quan podran tornar a casa.

Actualitzat

Els veïns de l'edifici situat al número 139 del carrer Andrade, al barri de la Verneda, trigaran a tornar a casa. Restablir els serveis de llum, aigua i gas a l'edifici sinistrat comportarà, com a mínim, una setmana de treballs. Perquè s'hi pugui viure, però, podrien passar força dies més. Per primer cop després del sinistre, els veïns de l'edifici han pogut accedir aquest dimarts al matí als seus domicilis. Acompanyats pels bombers, la quarantena de persones desallotjades han pogut recollir algunes de les seves pertinences després de la primera nit fora de casa.

Tot i que la deflagració va destrossar completament la primera planta de l'immoble, la finca no té danys estructurals. Això fa que, a mesura que es puja a l'edifici, els danys vagin disminuint, tot i que cap habitatge té porta i l'ascensor està ensorrat. Els pèrits també han acompanyat els veïns a l'immoble per tal de començar a avaluar-ne els danys.

D'altra banda, la dona ferida en l'explosió i que encara estava hospitalitzada ha abandonat aquest dimarts al migdia l'hospital de la Vall d'Hebron, després de ser donada d'alta de les cremades de segon grau superficial que tenia a les mans. La dona vivia al pis del costat de l'explosió i, amb tota probabilitat, dos dels tres morts són fills seus.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut