ERC preguntarà a les bases la posició del partit sobre la investidura

Marta Rovira serà l'encarregada de coordinar les negociacions per a la constitució del Parlament i per a una eventual investidura

RedaccióActualitzat

Les bases d'Esquerra hauran de marcar la posició del partit sobre un possible acord d'investidura. L'executiva nacional d'ERC ha acordat preguntar a la militància a través d'una consulta electrònica.

El partit també ha decidit que la secretària general dels republicans, Marta Rovira, coordini les negociacions per a la constitució del Parlament i sobre una possible investidura.

Esquerra ho ha anunciat en un comunicat en què assegura que el país es troba en una "difícil cruïlla política" després dels "complexos" resultats de les eleccions al Parlament del 12-M.

Des de la nit electoral, el discurs públic del partit apunta a situar-se a l'oposició i assenyalar el PSC i Junts com els que s'han de posar d'acord.


Junqueras, Aragonès, Rovira i Sabrià

La formació republicana està en un moment de reconfiguració després dels resultats electorals. El president del partit, Oriol Junqueras, deixarà el càrrec després de les europees, tot i que ja ha anunciat que vol continuar liderant Esquerra.

En canvi, tant el president de la Generalitat en funcions i coordinador nacional d'ERC, Pere Aragonès, com la secretària general, Marta Rovira, han anunciat un pas al costat definitiu.

Marta Rovira, que plegarà després del 9 de juny, coordinarà les negociacions
Marta Rovira, que plegarà després del 9 de juny, coordinarà les negociacions (ACN)

Aragonès deixarà la primera línia política quan es formi el nou govern i Rovira no es presentarà a la reelecció al congrés del 30 de novembre.

Sergi Sabrià és el quart nom que fa un pas al costat. Ho ha anunciat aquest divendres.

Illa o Puigdemont?

L'aritmètica del 12M dona a ERC la clau de la governabilitat.

Tant el candidat del PSC, Salvador Illa, com el de Junts+, Carles Puigdemont, han anunciat que es volen presentar a la investidura per ser presidents de la Generalitat.

Serà la militància d'ERC qui decideixi si facilita la investidura d'Illa. La de Puigdemont ara mateix es preveu més complicada perquè, a banda dels vots afirmatius d'ERC i la CUP, també seria necessària l'abstenció del PSC, que ho ha descartat rotundament. El líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha assegurat que descarta "completament" fer Puigdemont president.

 

ARXIVAT A:
ERCEleccions Parlament Catalunya 2024
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut