Un os enfrontat amb un gos, aquest dimecres a Àreu, al Pallars Sobirà
Un os enfrontat amb un gos, aquest dimecres a Àreu, al Pallars Sobirà (Cedida)
Pallars Sobirà

Un pastor i els gossos espanten un os bru a la Vall Ferrera per protegir les seves eugues

Ho ha gravat en vídeo 24 hores després que enregistressin un altre os 10 quilòmetres avall molt a prop de la carretera entre Ainet de Besan i Araós

RedaccióActualitzat

Un ramader de la Vall Ferrera, al Pallars Sobirà, ha plantat cara aquest dimecres al vespre un os bru que volia atacar les seves eugues, i l'ha fet fugir gràcies a la defensa dels seus gossos.

Ha passat al poble d'Àreu, l'últim de la vall muntanya amunt en direcció a la Pica d'Estats, 24 hores després que un altre os fos gravat en vídeo a uns 10 quilòmetres carretera avall, entre Ainet de Besan i Araós.

El ramader, Francesc Feliu, ha explicat al programa Tot Es Mou de TV3 que es va trobar l'os a uns 20 metres quan havia anat a veure les eugues, que un dels gossos va alertar-lo i va començar a gravar-lo amb el mòbil.

Segons el relat de Feliu, l'os semblava que s'allunyava, però quan va veure que les eugues s'apropaven, va intentar anar cap a elles, i li va costar impedir-ho perquè va ser molt insistent:

"Va ser un moment bastant tens, i quan va arribar l'altre gos, el més gran, i el va veure, el va bordar, i entre tots tres vam aconseguir espantar-lo i allunyar-lo."


Feliu ha explicat que gairebé no ha dormit pensant que si el gos petit no l'hagués bordat, s'hauria trobat cara a cara amb l'os a només 4 o 5 metres.

Aquest ramader ha dit que els ossos cada vegada estan arribant més a prop de les carreteres i els pobles, i que no saben quina solució pot haver-hi. 

El govern ha aprofitat per difondre el cartell que ha elaborat amb recomanacions sobre les millors conductes que s'han d'adoptar per evitar riscos en els casos en què ens trobem amb un os bru: 

 

ARXIVAT A:
Ramaderia
Anar al contingut