Eurocopa

El "polonès" Podolski marca els dos gols de la victòria d'Alemanya

Lukas Podolski va néixer fa 23 anys a Gliwice, un poble de Polònia, però quan encara era un nen es va traslladar amb la seva família a Alemanya i va adoptar una nova nacionalitat. Quina llàstima, hauran pensat avui els seguidors polonesos. I és que dues dianes de Podolski han servit Alemanya per derrotar Polònia i col·locar-se líder del grup B després de la primera jornada. L'equip de Leo Beenhakker ha tingut estones de bon futbol, però la contundència germànica ha estat inapel·lable.

Polònia ha sortit decidida a demostrar que els rumors de la seva millora futbolística no eren falsos i ha estat a punt de marcar a la primera jugada del matx, una mala sortida de Lehmann que Zurawski no ha sabut aprofitar. Però Alemanya ha acceptat el repte i ha respòs amb les cavalcades de Klose i Gómez, que han trencat la línia del fora de joc implantada per Beenhakker. Al minut 20, Podolski ha fet l'1-0 culminant una d'aquestes jugades.

Abans del descans, Polònia ha pogut empatar en una altra ocasió de Zurawski, però Alemanya també ha pogut fer el segon si Gómez hagués estat més fi en aprofitar una excel·lent passada del lateral Fritz.

Els espectadors han continuat divertint-se a la segona meitat en el que ha estat fins ara el millor partit del torneig. Polònia ha sortit decidida a aconseguir l'empat, però li ha faltat clarividència als últims metres. Tot el contrari que Alemanya, que cada vegada que trepitjava l'àrea rival donava sensació de gol. I així, al minut 75, el mateix Podolski ha engaltat una canonada dins l'àrea que ha entrat per l'escaire i ha sentenciat el partit.

Per cert que, per respecte a les seves arrels poloneses, Podolski no ha celebrat cap dels dos gols que ha fet avui. Però si segueix en aquesta línia, segur que abans que acabi l'Eurocopa podrà celebrar-ne algun.