Futbol

El tovalló de Messi, subhastat: xifra final d'escàndol

Finalitza la subhasta del document que va oficialitzar l'arribada de Leo Messi al Barça

Redacció Esport3Actualitzat

Aquest divendres al migdia s'ha tancat a Londres la subhasta del tovalló de paper on es va signar el primer document que vinculava Leo Messi amb el Barça. Data del 14 de desembre del 2000, quan el crac argentí tenia només 13 anys. L'antic representant de l'astre argentí, Horacio Gaggioli, va posar a la venda la peça a la casa de subhastes Bonhams.

El preu de sortida era de 350.000 euros i, després de 10 dies de licitació s'ha venut en 880.000 euros. Qui podia pensar, fa 23 anys, que un simple tovalló de paper tindria aquest valor? 

En un món completament digitalitzat el pes dels records materials il·lumina la memòria de qui els pot gaudir. Fa més de 23 anys Leo Messi va firmar aquest tovalló que ajuntava el seu destí amb el club de la seva vida, el Barça.

El tovalló de Messi subhastat per la casa Bonhams
El tovalló de Messi subhastat per la casa Bonhams (EFE)

Avui dia, amb vuit Pilotes d'Or a la butxaca i considerat el millor jugador de la història per molts fans del futbol, Leo Messi respira jugant a futbol i gairebé de vacances als Estats Units.

Molt lluny és del Regne Unit, on s'ha subhastat la peça que més li va canviar la vida: el compromís del seu primer contracte.
 

Els esforços de Minguella, en va

La subhasta del document que fins ara posseïa Horacio Gaggioli, agent representant de la família Messi en el fitxatge, va provocar indignació a Josep Maria Minguella, l'intermediari de l'acció.

Una indignació que va durar i va provocar que Minguella posés tots els seus esforços perquè l'exemplar acabés relluint en una vitrina del museu del club. Així ho va afirmar en el programa "Onze" d'Esport3 i va explicar tot el seu procés:

"He anat a un bufet d'advocats especialistes, per dir-los com es pot parar la subhasta. Com pot ser que una casa de subhastes seriosa subhasti una cosa que no tingui acreditada la propietat? Estic esperant l'informe jurídic perquè em diguin si es pot parar i com es pot fer..."

Minguella tan sols va aconseguir endarrerir la subhasta uns dies, però ja s'ha confirmat el que és un esdeveniment dolorós per a qualsevol culer.

ARXIVAT A:
Messi
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut