L'exèrcit d'Israel ha difós les imatges d'Itzhak Gelerenter, Shani Louk i Amit Buskila, els tres ostatges morts

Troben morts en un túnel de Gaza 3 ostatges segrestats per Hamas en el festival Nova

Una de les víctimes és Shani Louk, la jove germanoisraeliana que Hamas va exhibir sobre una camioneta

RedaccióActualitzat

L'Exèrcit israelià ha confirmat que ha recuperat en un túnel de Rafah els cossos de tres ostatges que estaven retinguts a la Franja de Gaza, entre ells el de la jove germanoisraeliana Shani Louk, de 23 anys, la mort de la qual havia estat anunciada a finals d'octubre. Els altres dos morts són Amit Buskila, de 28 anys, i Itzhak Gelerenter, de 57 anys.

Tots tres assistien el 7 d'octubre al festival de música Nova, on van ser assassinades unes 360 ​​persones i 40 van ser capturades pel grup islamista Hamas.

"Segons informació d'intel·ligència verificada, Itzhak Gelerenter, Shani Louk i Amit Buskila van ser assassinats durant la massacre del 7 d'octubre a la intersecció de Mefalsim i els seus cossos han estat segrestats a Gaza", ha dit avui en un missatge el portaveu militar, Daniel Hagari.

L'exèrcit també ha informat que, durant la nit, les tropes han recuperat els cossos i els han tornat a Israel.


El cos de Louk sobre una camioneta

Les imatges de la germanoisraeliana Louk, una noia molt activa a les xarxes socials, van fer la volta al món quan milicians de Hamas van exhibir el seu cos immòbil sobre una pickup, durant la matança del 7 d'octubre.

Dies després, la seva mare va penjar un vídeo a les xarxes en què assegurava que la seva filla estava greument ferida i que es trobava en un hospital de Gaza. Com que Louk tenia doble nacionalitat, alemanya i israeliana, la mare urgia el govern alemany a fer d'intermediari per alliberar la noia.

El 30 d'octubre, el Ministeri d'Exteriors d'Israel va confirmar-ne la mort, després de trobar-se una part del cos de la noia.

El seu pare, Nissim Louk, ha assegurat avui que la troballa del cos de la seva filla suposa un "tancament", i ha afegit que la seva filla "irradiava llum" a tots els que l'envoltaven i que encarna "un símbol del poble d'Israel, entre la llum i la foscor", segons declaracions a la premsa local.


L'ofensiva continua

El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha lamentat ara la pèrdua en un comunicat on assegura que tornaran "tots els ostatges, tant els vius com els morts". Molts israelians l'acusen d'entorpir un acord de treva per alliberar més d'una trentena d'ostatges vius.

El president israelià, Isaac Herzog, també ha enviat el condol a les famílies i ha dit que els cossos rebran "el descans etern a Israel".

Israel continua amb intensos atacs d'artilleria i bombardejos tant a Rafah com a l'àrea nord de Jabalia, on segons fonts palestines almenys quatre civils van ser assassinats en una escola en què es refugiaven gazians desplaçats.

Les forces de Defensa han anunciat que han matat més de 60 militants en els darrers dies, en atacs terrestres i aeris. També han comunicat que han localitzat un magatzem d'armes amb desenes de coets de llarg abast, a més de desenes de peces de coets, explosius i altres armes, a prop d'un complex de refugiats, on les tropes van arrestar 20 persones.

 


 

ARXIVAT A:
IsraelGazaGuerra a Gaza
Anar al contingut