Eurocopa

Luka Modric castiga la innocència d'Àustria des del punt de penal (0-1)

Ni ahir Suïssa, ni avui Àustria. Els amfitrions de l'Eurocopa 2008 han debutat amb mal peu. Aquesta vegada ha estat Croàcia qui ha derrotat el conjunt de Josef Hickersberger. Tot ha succeït molt ràpid: al minut 3, Luka Modric ha transformat un clar penal comès per Pogatetz sobre Olic. A partir de llavors, Àustria ho ha intentat amb més cor que seny i Croàcia no ha tingut gaires problemes per mantenir el resultat de 0-1 amb què s'ha arribat al final. Pletikosa només ha hagut d'esforçar-se en alguns xuts llunyans que tampoc han estat gaire perillosos.

Només havien passat tres minuts quan Ivica Olic ha penetrat a l'àrea austríaca i ha estat derribat per una entrada a destemps de Pogatetz. Penal clar que ha assenyalat l'àrbitre i que Luka Modric ha transformat en el 0-1. El cop ha deixat estabornit l'equip local, que només ha creat perill amb un cop de cap desviat de Prödl. Croàcia ha mogut la pilota com ha volgut, Petric ha fregat el 0-2 amb una volea espectacular i el col·legiat li ha perdonat la segona groga a Pogatetz.

Tanta era la superioritat dels croats, que s'han confiat un pèl. A la represa han aixecat el peu de l'accelerador i han donat esperances als amfitrions, que comptaven amb el suport del públic. El cert, però, és que la bona defensa col·locada per Slaven Bilic obligava Àustria a provar-ho de lluny. I és clar, Pletikosa aturava tots els seus llançaments. Qui més s'ha apropat al gol ha estat Harnik, però el seu xut ha sortit fora per poc.