Lluís Llach fent un parlament durant la manifestació de la Diada del 2023 (ACN/Jordi Borràs)

Lluís Llach, el més votat a les eleccions al secretariat de l'ANC, seguit de Josep Costa

El cantautor s'ha imposat per 163 vots a qui va ser vicepresident del Parlament de Catalunya. El president de l'entitat es decidirà el 25 de maig

RedaccióActualitzat

El cantautor Lluís Llach ha estat el candidat més votat en les eleccions al Secretariat Nacional de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC).

L'exdiputat al Parlament ha rebut 3.268 vots, una mica per damunt del seu principal rival, el també exdiputat Josep Costa, que va ser vicepresident de la cambra catalana i n'ha obtingut 3.105.

Tot i que l'elecció no determina qui serà el futur president de l'ANC, sí que permet entreveure quins dels eventuals candidats tenen més suport de les bases, ja que el president s'escollirà el 25 de maig entre els membres del Secretariat Nacional.

Llach i Costa són, ara per ara, els més ben posicionats per rellevar l'actual presidenta, Dolors Feliu. 

L'ANC ha difós els resultats provisionals dels 77 secretaris nacionals escollits, entre els quals hi ha Julià de Jòdar, Toni Strubell, Josep Cruanyes, Jordi Pesarrodona, Joan Matamala, Uriel Bertran, Eulàlia Sirvent, Sílvia Ventura, Conxita Bosch, Núria Macià i Joan Puig, a qui acompanyaran 57 representants territorials, cinc de sectorials i dos del bloc jove.


La presidència, el 25 de maig

El dijous 23 de maig, un cop s'hagin resolt possibles reclamacions, la Junta Electoral farà públics els resultats definitius.

Les secretàries i secretaris nacionals escollits pels membres de ple dret de l'entitat es trobaran el dissabte 25 de maig a Vilafranca del Penedès en el ple de constitució del nou Secretariat Nacional.

En aquest primer plenari, els membres del nou Secretariat escolliran els quatre càrrecs orgànics: presidència, vicepresidència, tresoreria i secretaria. Per ser escollits, han d'aconseguir el suport de dues terceres parts del Secretariat. 

Lluís Llach, que quan es va presentar va anunciar que tenia "ganes de fer feina", ha agraït a les xarxes els membres de l'ANC que l'han votat.


Llach, que va ser diputat al Parlament per la candidatura unitària de Junts pel Sí, va presentar al desembre la seva dimissió com a membre de la direcció del Consell de la República (CdRep), en desacord amb el fet que Carles Puigdemont entrés en les negociacions d'investidura de Pedro Sánchez en qualitat de dirigent de Junts.

ARXIVAT A:
Procés catalàANC
Anar al contingut