De Zerbi i Guardiola se saluden després del 0-4 del City al Brighton del 25 d'abril
De Zerbi i Guardiola se saluden després del 0-4 del City al Brighton del 25 d'abril
futbol

Tanca el "restaurant amb estrella Michelin" del futbol: un futurible del Barça queda lliure

El tècnic italià, amo d'un estil personal i intransferible d'entendre el joc, deixa el club que l'ha fet popular

Guim Fortuny GimbertActualitzat

Poques històries d'èxit més recíproques que la de Roberto De Zerbi i el Brighton & Hove Albion. El pas del tècnic italià pel conjunt anglès ha servit per portar el club del sud d'Anglaterra a una altra dimensió i ha disparat la seva cotització. Un camí conjunt que aquest dissabte s'ha fet oficial que acaba després de dues temporades.

La història sempre explicarà que De Zerbi, que va arribar a la banqueta de les "gavines" després de la marxa de Graham Potter al Chelsea, va assolir la millor classificació del club a la Premier --sisens a nou punts dels llocs de Champions-- i el va portar fins als vuitens de l'Europa League. Però el veritable segell De Zerbi l'ha timbrat a través d'un estil de joc personal i intransferible de profunda inspiració cruyffista.

Una marca que li ha reportat una munió d'admiradors que li valoren la seva aposta més enllà dels resultats, més discrets en una darrera temporada marcada per la lesió de Mitoma o les baixes prestacions d'Ansu Fati, cedit pel Barça. Pep Guardiola, per exemple, va definir el del Brighton com un "restaurant amb estrella Michelin". "És un dels entrenadors més influents dels últims 20 anys", va afirmar el de Santpedor.

Amb aquests avals no estranya a ningú que sonés com a futurible del Barça quan Xavi Hernández va anunciar la seva intenció, ja rectificada, de marxar. La casualitat ha volgut que l'adeu oficial de De Zerbi al Brighton coincideixi amb els dubtes de Joan Laporta al voltant de la figura de Xavi.

ARXIVAT A:
Guardiola
Anar al contingut