Infantino anuncia una revolució al VAR: s'inspira en el tenis o en el bàsquet
Infantino anuncia una revolució al VAR: s'inspira en el tenis o en el bàsquet
Futbol

Revolució en el VAR: s'inspira en el tenis o en el bàsquet

La FIFA anuncia canvis des de Bangkok i el VAR podria demanar-se dos cops per cada equip

Redacció Esport3Actualitzat

Gianni Infantino ha anunciat al 74è Congrés de la FIFA celebrat a Bangkok aquest divendres que estan estudiant possibles canvis al VAR. El president de la FIFA admet que tenen "la intenció de desenvolupar i millorar el VAR". Els canvis en la revisió de les jugades estarien inspirats en altres esports, com el tenis o el bàsquet: els mateixos equips poden demanar l'ús de la tecnologia si tenen dubtes sobre una jugada.

Segons explica Infantino, el sistema ja està a prova i "s'ha creat una tecnologia més bàsica, amb menys càmeres i, per tant, més assequible per a tots". "Els entrenadors de cada equip podran demanar l'ajuda del VAR en dues ocasions". El suís no ha especificat si seran dos torns per partit o per part.

Infantino al 34è congrès de l'AFC a Bangkok
Gianni Infantino, al 34è congrés de l'AFC a Bangkok (Europa Press) (Europa Press)

"Els jugadors podran instar al seu entrenador a què sol·liciti la revisió. En el cas que arran de la revisió sol·licitada es produeixi un canvi a la decisió inicial adoptada per l'àrbitre, l'equip que hagi impulsat la consulta mantindrà les dues oportunitats de demanar la revisió de la jugada."

 

Altres mesures que s'han aprovat al congrés de la FIFA a Bangkok afecten especialment en el futbol femení: d'una banda, s'ha aprovat la creació d'un Mundial femení de clubs, que entrarà en vigor a partir del 2026, i de l'altra, s'ha concedit al Brasil l'orgaització del Mundial del 2027

Anar al contingut