Eurocopa

La República Txeca pateix per guanyar Suïssa (1-0) al partit inaugural de l'Eurocopa

La República Texca ha hagut de patir fins al final per imposar-se per la mínima a Suïssa en el partit inaugural de l'Eurocopa 2008. Un gol del davanter Sverkos al minut 71 ha donat la victòria al conjunt que dirigeix Karel Bruckner davant una selecció amfitriona que ha atacat més però que no s'ha mostrat encertat de cara a la porteria defensada per Cech. A més de la derrota, Suïssa ha vist com a la primera meitat es lesionava la seva estrella, Alexander Frei, que es podria perdre el que resta del torneig.

No ha tingut sort Suïssa. El conjunt que dirigeix Kobi Kuhn ha merescut almenys l'empat en el partit que ha donat el tret de sortida a l'Eurocopa. A la primera meitat, les ocasions més clares han estat per al conjunt helvètic, totes elles protagonitzades per Alexander Frei, que no ha pogut batre la porteria de Peter Cech. Per part txeca, l'única acció perillosa ha estat un xut de Jarolim que ha rebotat en un defensa i que ha tret amb dificultats el porter Benaglio. Abans del descans, ha arribat la nota negativa del matx, ja que Frei ha patit una lesió al genoll que el fa ser dubte per a la resta del torneig.

A la represa, Suïssa ha continuat mostrant-se molt impetuosa tot i que un pèl atropellada als últims metres, mentre que la República txeca ho provava a pilota parada. Quan més atacava la selecció amfitriona, ha arribat el gol d'Sverkos. El davanter ha estat ràpid i llest per trencar el fora joc en una jugada que no semblava tenir gaire perill i ho ha aprofitat per marcar l'única diana del partit al minut 71.

Suïssa no s'ha rendit i ho ha seguit intentant de forma heroica fins al final per aconseguir l'empat però la defensa txeca liderada per un impressionant Ujfalusi (nombrat millor jugador del partit) i el travesser (claríssima ocasió desaprofitada per Vonlanthen als minuts finals) ho han impedit.