Eurocopa

Pepe i Meireles atorguen un triomf merescut a Portugal contra Turquia (2-0)

Portugal ha superat la República Txeca al capdavant del Grup A de l'Eurocopa amb la victòria d'aquesta nit contra una decebedora Turquia (2-0). El conjunt d'Scolari ha estat molt superior al seu rival, que ha corregut darrere de la pilota sense cap possibilitat de robar-la. Pepe i Meireles han fet els gols de la victòria, que podria haver estat més ample si Cristiano Ronaldo i Nuno Gomes no haguessin topat amb els pals en les seves rematades. Portugal ha deixat clar que és una de les favorites a jugar la final del torneig, com ja va fer l'any 2004.

Domini intens de Portugal durant els primers 45 minuts. L'equip d'Scolari ha mogut la pilota amb velocitat i Turquia ha tingut moltes dificultats per robar-la i sortir al contracop, on esperava un solitari Nihat. Deco distribuïa a dreta i esquerra, Simao feia mal per la banda i cada pilota aturada era un martiri per als turcs. A Pepe li han anul·lat un gol per fora de joc i Cristiano Ronaldo ha enviat un míssil al pal; però, tot i així, s'ha arribat al descans amb 0-0.

La segona part ha començat amb la mateixa dinàmica i amb una claríssima ocasió de Portugal: Nuno Gomes ha enviat la pilota al pal després d'una bona acció de Simao, que havia estat objecte de falta. A continuació, Ronaldo ha errat un tir dins l'àrea quan havia fet el més difícil. Però el gol era qüestió de temps, i aquest ha arribat per mitjà de Pepe al minut 62 després d'una curiosa i excel·lent filigrana poc habitual en un defensa.

En ple vendaval portuguès, Nuno Gomes ha tingut el segon a les seves botes però ha tornat a topar amb la fusta. I tampoc Ronaldo ha estat afortunat a l'hora de rematar la feina en un parell de les seves típiques cavalcades. Però, la veritat, Portugal no ha patit gaire per mantenir la renda i s'ha endut el triomf davant una Turquia que només s'ha apropat al gol en un cop de cap d'Asik a la sortida d'un córner que ha marxat fora. Al temps afegit, Meireles ha culminat un contracop en el 2-0 definitiu.