El Girona es consolida en posicions d'ascens directe a Primera i enfonsa una mica més l'Osasuna en el descens (3-0)

Mata ha estat el botxí d'un Osasuna que lluita per escapar del descens a Segona B amb dos gols claus que han servit per mantenir una jornada més el Girona en els llocs d'ascens directe a Primera. Lejeune ha arrodonit el marcador

Daniel AlentoActualitzat

A Montilivi s'han enfrontat dos equips amb dinàmiques i objectius diferents. Els amfitrions en posicions d'ascens directe a Primera i amb 4 victòries en els últims 5 partits. Els visitants, que la setmana passada van trencar una sequera de 12 jornades sense guanyar, lluitant per no baixar a Segona B. La lògica s'ha imposat: el Girona ha guanyat per 3 a 0 i s'ha acostat una mica més al seu somni.

Mata ha tingut la seva primera gran ocasió ben aviat, en el minut 3, però el xut ha anat al cos del porter Asier Riesgo. Set minuts més tard, i gràcies a una bona centrada de Granell, el davanter ha fet el primer gol del Girona. L'Osasuna ha buscat l'empat en una rematada de cap de Nino en el minut 26, però el porter Becerra ha estat brillant en l'aturada. Des d'aquest moment fins al descans, l'única jugada de perill destacable ha estat una centrada xut de Richy en el minut 27 que s'ha passejat per davant la porteria navarresa sense que Mata arribés a tocar-la.

L'Osasuna ha buscat, tot i que amb certa timidesa, el gol de l'empat a la segona meitat. Un Girona ben ordenat no tan sols no li ha deixat cap forat defensiu per fer-ho, sinó que a més l'ha rematat en una jugada al contraatac que ha culminat de forma espectacular Mata en el minut 59. Juncà ha reaparegut després de 6 mesos sense jugar per una lesió. La seva entrada ha fet avançar la posició d'Aday. Un gran xut d'aquest jugador ha acabat en córner, i en el servei de cantonada posterior Lejeune ha fet el tercer gol dels de casa en el minut 72. Nino hauria pogut marcar per als navarresos 5 minuts més tard, en una rematada de cap que ha anat al travesser. Un petit ensurt que no ha evitat que la festa comencés a les grades de Montilivi.