Xavi i Laporta el dia de la presentació de l'egarenc com a nou entrenador del Barça, el novembre del 2022 (Europa Press)
Xavi i Laporta el dia de la presentació de l'egarenc com a nou entrenador del Barça, el novembre del 2022 (Europa Press)
Barça

Xavi i Laporta es veuran les cares diumenge: la decisió del club, a final de temporada

El tècnic no ha aconseguit l'objectiu de trobar-se amb el president aquest divendres. La cúpula blaugrana no prendrà cap decisió dràstica en un cap de setmana atapeït de cites importants. Deco, al marge de l'enuig del president

Redacció Esport3Actualitzat

Xavi Hernández continua sense tenir constància que Joan Laporta vulgui prescindir dels seus serveis de cara a la temporada vinent. Després d'haver tornat d'Almeria i haver passat hores al seu despatx de la ciutat esportiva, l'entrenador de Terrassa ha proposat trobar-se amb el president blaugrana però ha rebut una resposta negativa. Xavi i Laporta només s'han emplaçat, via missatge, a veure's diumenge coincidint amb la visita del Rayo a Montjuïc en la penúltima jornada de Lliga.

Fonts del FC Barcelona i de l'entorn del tècnic han desmentit que hagin conversat per telèfon --i encara menys haver-se vist en persona-- per rebaixar el malestar provocat pel missatge conformista de Xavi en la compareixença de dimecres passat. Tècnic i president només han concretat intercanviar impressions en 48 hores com fan després de cada partit.

Tard o d'hora s'hauran de reunir cara a cara, amb temps, però per a aquesta trobada no hi ha data. En les properes hores no s'espera cap cop de timó dràstic. De la reunió entre Laporta i el nucli de la directiva d'aquest divendres hauria sortit el compromís d'ajornar qualsevol decisió que afecti el futur de Xavi fins a finals de temporada. El 26 de maig pot abaixar el teló de la Lliga i tornar-se a aixecar el de la banqueta del primer equip masculí de futbol.

Abans de pujar a Montjuïc, Joan Laporta farà costat dissabte a l'equip femení en la final de la Copa de la Reina que es disputa a Saragossa. Havia d'assistir a un sopar a la capital aragonesa aquest mateix divendres però, finalment, el club ha informat que viatjarà el mateix dissabte.

I Deco, què n'opina de la situació? El secretari tècnic, que segueix a Portugal per un assumpte personal, hauria transmès a l'entorn de Xavi que està al marge de l'enuig del president arran de la roda de premsa que va encendre l'enèsima polèmica a can Barça. És més, a Deco li costa entendre la dimensió del malestar. 

El malestar de Laporta alimenta els dubtes sobre el futur de Xavi

Les paraules de Xavi en la prèvia de l'Almeria-Barça, amb un discurs que rebaixava les expectatives esportives de l'equip per la delicada situació econòmica, van molestar Laporta i alguns directius per falta d'ambició. L'absència de Laporta i Deco a Almeria van alimentar els rumors sobre la continuïtat de Xavi la temporada vinent.

Segons "La TdT" de Catalunya Ràdio, no es descarta cap gir de guió i la continuïtat de Xavi pot perillar després de les seves declaracions.

Preguntat sobre el debat que hi ha hagut en les últimes hores pel seu discurs realista, el tècnic de Terrassa va dir que entenia "l'enrenou i el soroll", "però que això no canvia res". Xavi va abandonar el missatge conformista en la roda de premsa posterior a l'Almeria-Barça i va apostar per l'ambició característica del pacte del sushi.

"Vaig dir el que penso, que la situació econòmica no és la millor. Estem intentant treballar tots junts per reforçar-nos la temporada vinent. Lluitarem amb tota la il·lusió", ha dit Xavi després del partit contra l'Almeria

 

Segons el col·laborador del "Tot Costa" Miguel Rico, la reacció de Laporta no seria un enuig qualsevol, sinó "una decepció total", i Xavi estaria més fora que dins del Barça la temporada vinent.

Xavi, en roda de premsa, va esvair qualsevol dubte sobre la seva continuïtat i assegura que estan planificant amb Deco i el president Laporta la temporada vinent.

"Tinc molta il·lusió de començar la pretemporada. Continuo tenint l'honor d'estar al millor club i amb tota l'ambició per guanyar títols."

Preguntat per TV3 aquest mateix divendres, el tècnic blaugrana ha mantingut que no té constància que vulguin prescindir dels seus serveis a final de temporada i afegeix que va rebre un missatge del president Laporta al telèfon felicitant-lo pel triomf a Almeria.

 

ARXIVAT A:
Xavi HernándezLaporta
Anar al contingut