Un altre contracte esquitxa Ayuso: ara beneficiaria un soci de la mare

El contracte era per la compra d'una vintena de ventiladors per un valor de 925.000 euros, segons publica el diari Público

RedaccióActualitzat

La Conselleria de Sanitat de la Comunitat de Madrid ha adjudicat un contracte per comprar 25 ventiladors, amb data de 10 de gener, a una empresa que estaria vinculada a la mare d'Isabel Díaz Ayuso. Segons publica Público, el contracte té un import de 925.000 euros i es va adjudicar pel procediment d'emergència, és a dir, sense concurs públic.

L'empresa adjudicatària, Proyectos Hospitalarios Internacional, SA, té com a administrador únic Juan Carlos Herrero Casasola. Ara bé, es dona el cas que aquesta persona també comparteix al 50% de les participacions d'una altra societat, MC Infortécnica SL, amb Isabel Ayuso Puente, mare de la presidenta madrilenya.

Segons el diari, que cita dades del Registre Mercantil, tots dos serien socis en tres societats més: a MC Beauty & Soul SL i MC Hispamérica SL, on la mare de la presidenta seria apoderada i ell, administrador únic; i a Hamilton Medical España, SA, on Isabel Ayuso és sòcia i Herrero, conseller.

Sobre la primera societat a què fa referència, MC Infortécnica SL, Público afegeix que va demanar un crèdit aval de 400.000 euros, al 2011, a l'empresa semipública Avalmadrid i que no va arribar a tornar mai els diners perquè van treure de la societat els immobles que els havien servit per avalar el crèdit.

En aquell moment, segons el diari, Infotécnica, que està especialitzada en la compra de material mèdic, estava participada per quatre matrimonis. Entre aquests, els pares d'Isabel Díaz Ayuso i el de Juan Carlos Herrero Casasola.

La informació surt a la llum en plena guerra al PP entre la presidenta de Madrid i Pablo Casado, arran del contracte que el govern de la Comunitat va adjudicar, pel mateix procediment d'emergència, a una empresa que tenia vincles amb el germà d'Ayuso, perquè és propietat d'un amic seu.

Una batalla que ha esclatat aquesta setmana, quan s'ha fet públic que el PP hauria contractat un detectiu per investigar la família de la presidenta arran d'aquesta informació. Davant d'això, Ayuso ha acusat el partit de crear un pla per desprestigiar-la, mentre que Casado ha negat cap espionatge i ha acusat la presidenta de ser poc transparent en l'adjudicació del contracte que hauria beneficiat el seu germà.

El contracte en qüestió es va adjudicar en plena primera onada per comprar mascaretes a la Xina. El valor era d'un milió i mig d'euros.

I amb tot això, aquest divendres, Ayuso ha assegurat en un comunicat que efectivament el seu germà va cobrar de l'empresa adjudicatària d'aquest contracte un import de 55.850 euros més IVA, i nega que es tracti d'una comissió, que segons apuntava la direcció del PP, s'elevava a 286.000 euros.

 

 

ARXIVAT A:
Isabel Díaz AyusoPPComunitat de Madrid
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut