Ayuso diu que el germà va cobrar 55.000 euros i no 283.000 pel contracte amb el seu govern

La presidenta madrilenya emet un comunicat en què explica que el seu germà va cobrar els diners "per aconseguir les mascaretes de la Xina", no com a comissió

RedaccióActualitzat

Isabel Díaz Ayuso xifra en 55.850 euros els diners que va cobrar el seu germà pel contracte que va adjudicar la Comunitat de Madrid per valor d'un milió i mig d'euros per comprar mascaretes. 

En un comunicat, poc després que Pablo Casado li hagi exigit explicacions, la presidenta madrilenya explica que no ha volgut referir-se fins ara a l'activitat laboral del seu germà perquè li sembla "denigrant" haver d'aclarir les seves relacions comercials amb una empresa "per sospites basades en informacions que ningú explica d'on han sortit".

Ayuso afegeix que potser ha estat un error negar-se a donar explicacions, però que ara, com que la seva honorabilitat i la del seu govern estan "en qüestió" per part de la direcció del PP, es veu "obligada" a informar-ne.

I prossegueix detallant que Tomás Díaz Ayuso, el seu germà, va enviar a l'empresa Priviet Sportive, la que va rebre l'adjudicació, quatre factures l'any 2020. La factura, de 30 de juny del 2020, és "per les gestions per la compra de mascaretes a la Xina", venudes a la Comunitat de Madrid a 5 euros "quan els preus en aquest moment van arribar a 10,50 euros".

La presidenta madrilenya diu que, per aquest servei, el seu germà va emetre la factura a l'empresa per valor de 55.850 euros, més IVA, i subratlla que és "una contraprestació per la seva feina, no una comissió per intermediació". Segons ella, és el preu "de les gestions realitzades per aconseguir el material a la Xina i el seu trasllat a Madrid".

De la resta de factures, afirma, "no n'he de retre comptes perquè no tenen relació amb la Comunitat de Madrid i el meu germà té dret a la seva privacitat."

I acaba apuntant que espera que amb aquesta explicació ningú dubti de la seva honorabilitat ni de la seva exemplaritat. I insisteix: "Mai vaig influir en la compra de mascaretes a aquesta empresa, i vaig saber d'aquest contracte quan me'n va informar Pablo Casado, no abans".

Pots llegir aquí el comunicat sencer:

Comunicat de la presidenta madrilenya by Moderador Noticies Web on Scribd

La xifra que detalla Ayuso és molt inferior a la que ha apuntat Pablo Casado hores abans. El líder del PP s'ha referit a una comissió de 286.000 euros. Aquesta seria la quantitat que, segons ell, hauria rebut el germà d'Ayuso arran del contracte que va adjudicar el govern de la Comunitat de Madrid a una empresa a què està vinculat.

El contracte es va fer per la compra de mascaretes per valor d'un milió i mig d'euros i es va adjudicar l'abril del 2020, just a l'inici de la pandèmia.

ARXIVAT A:
Isabel Díaz AyusoPP
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut