Pablo Casado en una imatge d'arxiu, del 31 de gener de 2022
La direcció del PP ha obert un expedient informatiu a Ayuso (Europa Press/Manuel Ángel Laya)

Casado exigeix explicacions a Ayuso i l'acusa d'orquestrar un muntatge: "No m'ho mereixo"

El líder del PP trenca el silenci i passa a l'atac contra la presidenta madrilenya, que replica les acusacions trucant a la mateixa ràdio

Paula Florit GomilaActualitzat

A la mateixa ràdio i en pocs minuts de diferència. Pablo Casado i Isabel Díaz Ayuso s'han tornat a tirar els plats pel cap. El líder del PP i la presidenta de Madrid s'han acusat mútuament de mentir arran del presumpte tracte de favor al germà d'Ayuso per l'adjudicació d'un contracte. Ella el nega i Casado exigeix aclarir-lo.

El líder del PP, que ha parlat per primer cop des que ha sortit a la llum l'escàndol, assegura que, al setembre de l'any passat, quan va tenir coneixement que el govern madrileny havia tancat el contracte amb una empresa vinculada a Tomás Díaz Ayuso i que aquest hauria rebut una comissió de 286.0000 euros, va demanar explicacions a la presidenta de Madrid.

Entenia que darrere hi podria haver alguna pràctica qüestionable: "Jo no permetria que el meu germà cobrés 300.000 euros per un contracte decidit en un Consell de Ministres".

Segons Casado, la resposta d'Ayuso no va ser prou convincent i continua reclamant-li que esvaeixi qualsevol ombra de dubte, perquè "els espanyols no poden admetre que hi hagi tracte de favor" i "això s'ha d'acabar":

"Jo no estic acusant, estic preguntant i no he tingut resposta."

Per Ayuso, la resposta és clara: no hi ha res il·legal. Admet que el seu germà va rebre una comissió --sense especificar-ne la quantitat--, però defensa que ni ella ni el seu govern van intervenir en absolut en el procés de contractació:

"Sé que hi ha aquesta comissió, però no en sé la quantitat. Però tinc clar que això no és il·legal."

Posteriorment, ha emès un comunicat en què es contradiu. Detalla que el seu germà va cobrar 55.000 euros, però nega que es tracti d'una comissió, sinó d'"una contraprestació per la seva feina, no una comissió per intermediació".

La presidenta de Madrid ha afegit que li dol que sigui el seu propi partit "el que embruti i digui: ara ets tu la que t'has de defensar":

"Que hagi de demostrar, perquè els hagi arribat una informació --no sé com--, la innocència del meu govern m'ofèn profundament."

Ayuso també reclama a la direcció del PP que aclareixi d'on va treure la informació. Segons ella, va ser el mateix Pablo Casado qui li va dir que des de La Moncloa li havien filtrat un dossier sobre les suposades irregularitats en el contracte, que es va signar quan tot just esclatava la pandèmia per la compra de mascaretes.

Casado ha negat aquest punt i diu sentir-se "molt sorprès i decebut" per tot plegat. En una entrevista a la COPE, ha negat haver espiat la presidenta madrilenya i ha donat a entendre que darrera hi ha "un muntatge":

"El que va passar ahir no ho mereixo, personalment. Jo mai he retirat el meu suport a Díaz Ayuso."

L'origen de la batalla

Tot plegat arrenca a partir del contracte per valor d'un milió i mig d'euros que la Comunitat de Madrid va adjudicar a dit per comprar mascaretes a una empresa vinculada al germà d'Ayuso, que fins aquell moment no s'havia dedicat a la distribució de productes sanitaris. Arran d'això, Tomás Díaz Ayuso va rebre una comissió.

Tot va quedar aquí fins que aquesta setmana diverses informacions periodístiques han assegurat que, arran de les sospites d'irregularitats, la direcció del PP hauria intentat espiar el germà d'Ayuso i fins i tot el seu marit, a través d'una empresa vinculada a l'Ajuntament de Madrid. I així, la guerra ha esclatat.

El primer atac el feia aquest dijous Díaz Ayuso, acusant el partit de muntar un pla per desprestigiar-la. La primera reacció del PP va venir del secretari general, Teodoro García Egea, que va anunciar que el PP ha obert expedient informatiu a la presidenta madrilenya.

ARXIVAT A:
PPPablo CasadoIsabel Díaz Ayuso
Anar al contingut