Madrid

Rubalcaba diu que les detencions d'ETA "van complir la legalitat" i anuncia la descoberta d'un amagatall

El ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha defensat l'actuació de les forces i els cossos de seguretat en la detenció de dos presumptes etarres, aquest diumenge, i ha anunciat que l'operació ha permès descobrir un amagatall d'ETA. Rubalcaba ha comparegut a Madrid per explicar que les lesions que té un dels detinguts, ingressat a l'UCI, són fruit de "l'ús de la força" durant les detencions que, segons ha remarcat, "han complert escrupolosament amb la legalitat". Rubalcaba ha dit que el ministeri i la Guàrdia Civil "són els primers interessats" que se sàpiga com van anar als fets. El ministre també ha revelat que a l'amagatall hi ha "detonadors i explosius" i que els dos presumptes etarres "no eren novells" en la matèria i "no actuaven sols".

Actualitzat
Tot i ser festiu a Madrid, el ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha comparegut aquest dilluns al vespre per defensar que les detencions de dos presumptes etarres compleixen "escrupulosament" la llei antiterrorista.
Rubalcaba ha explicat que els dos detinguts no van oposar resistència quan els agents de la Guàrdia Civil els van demanar que els ensenyessin el DNI. En canvi, van fugir quan van voler inspeccionar les motxilles que duien. Quatre agents els van anar al darrere i "fruit de l'ús de la força que van haver de fer" els dos detinguts han patit lesions "de diversa consideració".

Rubalcaba ha remarcat que tant el ministeri com la Guàrdia Civil col·laboraran en la investigació oberta al País Basc per les lesions dels presumptes etarres, perquè són "els primers interessats" que se sàpiga el que va passar.

Una estona abans de la intervenció del ministre, unes 200 persones han protestat davant de l'hospital on està ingressat un dels detinguts, Igor Portu. Ho han fet convocades per Askatasuna i amb pancartes que deien "Tortures no". En el capítol de reaccions polítiques, n'hi ha hagut de Batasuna i Aralar, formacions de l'esquerra abertzale que han denunciat "els maltractaments" a què, suposadament, les forces policials sotmeten els detinguts per presumpta integració a ETA.

Troben un amagatall amb explosius i detonadors

El ministre ha informat que gràcies al croquis confiscat als detinguts s'ha pogut localitzar un amagatall d'ETA on hi havia explosius i detonadors. Rubalcaba no n'ha precisat la ubicació amb l'argument que l'operació continua oberta.

A banda, el ministre ha assegurat que els detinguts "no eren novells" en la matèria i que, "pel que se sap, no actuaven sols".
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut