País Basc

Un jutjat investiga les lesions d'un dels presumptes etarres detinguts a Arrasate, que continua ingressat a l'UCI

Un jutjat de Sant Sebastià investiga les lesions del presumpte membre d'ETA Igor Portu, detingut ahir a Arrasate i ingressat des d'aquesta matinada en un hospital donostiarra. La investigació està sota secret sumarial i no s'han explicat els motius de l'hospitalització del detingut. El jutjat ha actuat després de rebre un informe de l'Hospital, on s'explica que el suposat etarra té una costella trencada i una perforació al pulmó, informació que confirma les denúncies que havia fet Askatasuna. Segons l'informe mèdic, el pronòstic és greu.

Actualitzat
Igor Portu Juanena, fins que ha ingressat a l'UCI de l'Hospital Donostia, estava incomunicat a la caserna d'Intxaurrondo després de la seva detenció a Arrasate, juntament amb Martín Sarasola. Segons fonts de la lluita antiterrorista, el presumpte membre d'ETA s'hauria lesionat una costella en oferir resistència a ser introduït en un vehicle de la Guàrdia Civil.

Mentre es manté el mutisme pel secret sumarial, Askatasuna, organització de suport als presos, no es creu aquesta versió i ha convocat una roda de premsa per donar la seva opinió sobre els fets.

Durant l'escorcoll dels domicilis dels dos presumptes membres legals d'ETA, s'han confiscat algunes caixes amb material i s'han recollit empremtes. Tots dos detinguts -que en el moment de la detenció portaven dues pistoles embolicades amb plàstic de cel·lofana- podrien estar relacionats amb Gorka Lupiañez, que va ser detingut fa un mes a Berriz i al qual se situa en el "comando Biscaia" d'ETA.

Les forces nacionalistes basques consideren d'extrema gravetat els fets i exigeixen que s'investiguin les causes de l'hospitalització d'Igor Portu per aclarir si s'ha actuat amb respecte als drets del detingut.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut