Persones sense llar protesten pel tancament d'un alberg a Badalona dormint davant l'ajuntament

Reclamen al govern d'Albiol que els ofereixi una alternativa després del tancament de Can Bofí Vell, que ha deixat 45 usuaris al carrer

RedaccióActualitzat

Un grup de persones sense llar de Badalona ha passat la nit al ras, davant de l'Ajuntament, en protesta pel tancament de l'alberg Can Bofí Vell, que ha deixat 45 persones al carrer.

El govern municipal de Xavier García Albiol no ha assumit el deute que tenia amb l'entitat que gestionava l'espai i el centre ha tancat sense que el consistori hagi ofert cap alternativa.

Els antics usuaris de l'alberg d'emergència, situat al barri de Montigalà, denuncien que no se'ls ofereixi cap altra opció després del tancament de l'alberg on, fins a finals d'abril, dormien, dinaven i sopaven. El César, antic usuari de Can Bofí Vell, assegura que tant ell com els seus companys estan "molt malament" i demana una solució a l'alcalde: "Aquest senyor, que faci alguna cosa ja!"

Carlos García, que fins a l'abril també dormia a l'alberg d'emergència, lamenta que el consistori no els tingui en compte quan es dirigeix a la ciutadania:

"'Badalonins no us preocupeu'. Jo soc de Badalona, aquesta dona és de Badalona i estem tirats al carrer. No és just, volem drets humans".

La protesta ha mobilitzat un grup d'usuaris de l'antic alberg que s'han quedat sense un espai on dormir i menjar. La resta d'usuaris dormen en altres punts de la ciutat o han pogut anar temporalment a cases d'amics.

Per part de l'Ajuntament, la tinent d'Alcaldia de Protecció de les Persones, Rosa del Amo, ha explicat per què no han assumit el pagament d'aquest deute:

"Hem de fer tots els tràtmits per poder fer aquest pagament. El que no pot fer un ajuntament és pagar sense que hi hagi un contracte, sense que hi hagi tot l'expedient administratiu necessari"


"Això és una vergonya; no sembla que siguem a Europa"

Les entitats socials posen el crit al cel per la gestió de l'alcalde Albiol i denuncien que l'Ajuntament no hagi ofert cap alternativa de l'habitatge a les persones sense llar que acollia l'alberg de Can Bofí Vell fins que va tancar a l'abril.

Angelina Lecha, de la plataforma Badalona Acull, apunta a l'orientació del govern en matèria social:

"Les polítiques socials, aquí a Badalona, donen com a resultat això: aquesta situació de precarietat, d'indefensió, de vulnerabilitat i de vergonya. Això és una vergonya, no sembla que siguem a Europa"

En una publicació a les xarxes socials han denunciat la situació en què es troben les persones obligades a dormir al carrer i han destacat la solidaritat d'alguns ciutadans, que han portat mantes i menjar:

L'entitat Badalona Acull també ha denunciat que usuaris habituals de l'alberg no tenen ara on anar ni tampoc el menjar que els garantia aquest servei.

 

ARXIVAT A:
Pobresa
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut