L'alcalde de Prats de Lluçanès, Jordi Bruch, en la presa de possessió, fa quatre anys
ELECCIONS MUNICIPALS 2023

Municipals a Prats de Lluçanès: Bruch vol mantenir l'alcaldia de la nova capital de comarca

Junts, ERC i Movem es disputaran els 11 regidors en unes eleccions en què el RAP ha renunciat a presentar candidatura

RedaccióActualitzat

La clau

Jordi Bruch aspira a la reelecció després de quatre anys a l'alcaldia de Prats de Lluçanès fruit del primer govern de coalició al poble en dècades, entre Junts per Prats i Movem Prats. De les dues candidatures que es van estrenar ara fa quatre anys, el RAP i Movem, només aquesta última torna a presentar-se a les eleccions, de nou amb Montse Juvanteny com a número u. ERC estrena candidata: Montse Boladeres. El nou consistori tindrà damunt la taula la carpeta comarcal, després que el Parlament hagi aprovat definitivament la nova comarca del Lluçanès, amb Prats com a capital.


Com està ara l'Ajuntament

Junts té cinc regidors i governa en coalició amb Movem, que en té dos. ERC és el principal grup de l'oposició, amb tres regidors, i l'acompanya la República Activa de Prats (RAP), amb una regidora.


La batalla electoral

Les del 2019 van ser les primeres eleccions des del 1983 en què cap partit aconseguia la majoria absoluta al ple de l'Ajuntament de Prats de Lluçanès. Ara, quatre anys després, el partit independent RAP ha renunciat a presentar candidatura i els comicis marcaran com queda l'equilibri entre els tres partits que opten a liderar l'Ajuntament.

Entre els reptes que marcaran el mandat hi ha la nova capitalitat comarcal, la reobertura del Teatre Orient --amb les obres pendents d'arrencar--, la reforma de la Farmàcia Vella --que l'Ajuntament ha comprat durant aquest mandat-- i la transformació de la plaça Nova, que tots tres grups portaven al programa electoral i que tot just s'ha començat a enfilar.
 

Jordi Bruch repeteix a Junts

Junts aspira a revalidar la victòria del 2019, que va situar el grup com el partit més votat, però sense majoria absoluta. El músic Jordi Bruch lidera la candidatura per segona vegada i després d'haver estat quatre anys de cap de l'oposició i quatre més d'alcalde.

Malgrat que el 2019 es passava de dos a quatre grups, Junts va retenir els vots que havia obtingut CiU el 2015.

El partit, com les altres candidatures, arriba ara a les eleccions amb la incògnita de saber com es distribuiran els vots del RAP i si ERC aconsegueix recuperar-se i aturar, o fins i tot revertir, el transvasament de votants cap a Movem.


ERC aspira a recuperar l'alcaldia amb Montse Boladeres

El 2019, els republicans arribaven a les urnes dividits, després de la disputa entre l'alcalde i la primera tinent d'alcalde (Isaac Peraire i Montse Juvanteny) sobre qui havia de ser el candidat. Juvanteny --regidora per ERC des del 2003-- va decidir organitzar una candidatura pròpia, Movem, que amb dos regidors va obtenir la clau per garantir l'estabilitat del mandat.

Passades les eleccions i després de perdre la meitat dels regidors, ERC va proposar sense èxit al RAP i a Movem la formació d'un govern d'esquerres liderat per l'aleshores número dos del grup i ara candidata, l'assessora laboral Montse Boladeres.

En aquesta ocasió, el partit arriba a les eleccions sense polèmica i amb una aspirant a l'alcaldia definida des de fa mesos.


Movem, amb Montse Juvanteny, el tercer en discòrdia

La candidatura va estrenar-se el 2019 amb dos regidors i la clau per donar estabilitat al govern. Regidora des de fa 20 anys, Montse Juvanteny, que és comerciant, va esgarrapar 288 vots enmig d'una batalla que, des de feia molts mandats, protagonitzaven exclusivament els espais de Junts i d'ERC. 

Les eleccions seran el termòmetre per saber si el tercer espai que representa Movem té marge per créixer i si torna a tenir els vots suficients per fer decantar la balança.

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 2023
Anar al contingut