Ione Belarra i Irene Montero en el Consell Ciutadà Estatal del partit del passat mes de juny (EPTV/Alejandro Martínez Vélez)

Podem acomiada la meitat dels seus 200 treballadors pels resultats electorals

La formació anuncia un ERO després de perdre el 70% dels ingressos a nivell estatal

Els resultats obtinguts en les últimes eleccions generals del 23 de juliol i les municipals i autonòmiques del 28 de maig han obligat Podem a tramitar un ERO entre la seva plantilla.

L'expedient de regulació d'ocupació "per raons econòmiques, tècniques i organitzatives" suposarà l'acomiadament, forçós o voluntari, d'aproximadament la meitat dels seus més de 200 treballadors.

La mesura també implicarà el tancament d'algunes seus que la formació té repartides en nou comunitats, entre les quals les del País Valencià, les illes Balears i Madrid, però també les de l'Aragó, Astúries, les illes Canàries, Castella-la Manxa, Cantàbria i Galícia. També suposarà una reducció de plantilla a la seu central del partit.

A les nou seus que es tancaran hi treballen un total de 45 persones i a la seu central, on es reduirà la plantilla, hi ha 61 treballadors.

Després d'una "valoració inicial", Podem situa la pèrdua d'ingressos en un 70% a nivell estatal i en un 90% a nivell territorial.

El partit que lidera Ione Belarra comença ara un procés de negociació amb els treballadors que haurà de pilotar la Secretaria d'Organització, que dirigeix la diputada electa Lilith Verstrynge.

Yolanda Díaz i Ione Belarra saludant els simpatitzants durant la nit electoral (EPTV/Eduardo Parra)

S'ha quedat amb cinc diputats al Congrés

Podem es va presentar a les passades eleccions generals sota el paraigua de Sumar, liderat per Yolanda Díaz. La coalició va obtenir un 12,31% dels vots i un total de 31 escons, dels quals només cinc pertanyen a Podem.

Dos mesos abans, la formació ja havia perdut un gran pes territorial amb la davallada a les municipals i autonòmiques del 28 de maig, on es va quedar sense representació a Madrid i el País Valencià.

El grup tampoc ha aconseguit prou pes per sumar amb el PSOE en molts ajuntaments o fins i tot per mantenir els governs que les dues formacions ja tenien al País Valencià, les illes Balears i l'Aragó.

 

ARXIVAT A:
Unides PodemEleccions municipals 2023Eleccions autonòmiques 2023Eleccions Generals 2023 - 23J
Anar al contingut