París

França alerta que Betancourt podria morir en qüestió de setmanes

El president francès, Nicolas Sarkozy, ha tornat a demanar la posada en llibertat d'Ingrid Betancourt, de nacionalitat colombiana i francesa. Els ostatges alliberats aquest dimecres per la guerrilla de les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC) no aporten informacions gaire optimistes sobre la salut de Betancourt, segrestada fa sis anys. El govern de França tem per la seva vida, ja que, segons aquests testimonis, està més malalta del que creien perquè la guerrilla "s'ha acarnissat" amb l'excandidata presidencial francocolombiana. Podria ser "qüestió de setmanes" que morís, ha dit el primer ministre, François Fillon, que va demanar a la guerrilla que l'alliberi "al més aviat possible".

Actualitzat
Sarkozy, des de Sud-àfrica, on es troba de viatge oficial, ha dit que l'alliberament de Betancourt és una qüestió de vida o mort i ha afirmat que si les FARC la deixen anar, ell mateix en persona l'anirà a buscar. Les FARC "han demostrat que són capaces d'alliberar ostatges, per què no Ingrid Betacourt?", s'ha preguntat Fillon davant els periodistes. El "premier" francès creu que les FARC no es poden permetre que Ingrid Betancourt mori perquè el món sencer ho condemnaria.

La filla d'Ingrid Betancourt ha dit que se sent extremadament angoixada arran de les informacions sobre l'estat de salut deplorable de la seva mare. En una entrevista a la ràdio francesa RTL, Mélanie Delloye ha dit que espera que la guerrilla colombiana i el govern de Bogotà arribin a un acord humanitari tan aviat com sigui possible.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut