Caracas

Les FARC, a punt d'alliberar quatre ostatges més

Les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia, les FARC, han entregat al govern veneçolà les coordenades del lloc on seran alliberats quatre ostatges. El govern d'Hugo Chávez ha fet de mediador entre el govern colombià i la guerrilla. Per dur a terme l'alliberament caldrà que el govern d'Álvaro Uribe aturi els combats a la zona on hi ha els ostatges i doni permís a la Creu Roja per recollir-los. Segons tots els indicis, els alliberats seran quatre excongressistes, cap d'ells l'excandidata presidencial Ingrid Betancourt, en poder de la guerrilla des de fa sis anys. El 10 de gener passat, les FARC van alliberar les exsenadores Clara Rojas i Consuelo González, gràcies també a la mediació de Veneçuela.

Actualitzat
El ministre de l'Interior veneçolà ha anunciat que el govern d'Hugo Chávez ja disposa "amb precisió" de les dades del lloc on hi ha els quatre ostatges. Ha reconegut que no tenen informació de l'estat de salut dels presoners i ha afegit que a la zona "hi ha intensos operatius militars" de l'exèrcit colombià, de manera que "corren perill".

L'executiu bolivarià ja s'ha posat en contacte amb Colòmbia perquè faciliti l'operació d'alliberament i suspengui les operacions militars, que Bogotà nega però que les ostatges ja alliberades van confirmar. Els alliberats serien Polanco de Lozada, Luis Eladio Pérez, Beltrán Cuéllar i Gechem Turbay, que és el que estaria greu de salut.

Un familiar d'un dels ostages ha demanat al president colombià, Álvaro Uribe, que faciliti el gest de les FARC. Ara caldrà veure com reacciona Uribe. Chávez va trencar relacions amb ell després d'acusar-lo de no voler la pau a Colòmbia i afirmar que era un "peó" de la Casa Blanca.
Anar al contingut