Caracas

Alliberats els quatre exparlamentaris colombians segrestats per les FARC

Quatre exparlamentaris colombians segrestats des de fa més de sis anys per les FARC han estat alliberats aquesta tarda i entregats a dos delegats del govern veneçolà i del Comitè Internacional de la Creu Roja. L'entrega dels ostatges s'ha fet a la regió colombiana de Guaviare, en un punt triat per la guerrilla al qual han pogut accedir dos helicòpters veneçolans. Segons ha confirmat la delegada de la Creu Roja, els alliberats són: Gloria Polanco, Orlando Beltrán, Luis Eladio Pérez i Jorge Gechem. Tots quatre ja són a l'helicòpter que els trasllada a Veneçuela, on els familiars els esperen.

Actualitzat

L'operació ha començat aquest migdia quan dos helicòpters s'han enlairat de l'aeroport de Santo Domingo, situat 650 quilòmetres al sud de Caracas, amb la missió de recollir Gloria Polanco, Orlando Beltrán, Luis Eladio Pérez i Jorge Gechem i portar-los a Veneçuela.

A bord hi viatjaven la senadora colombiana Piedad Córdoba que, juntament amb Hugo Chávez, ha fet de mediadora amb la guerrilla i el ministre veneçolà que ha coordinat l'operació, Ramón Rodríguez Chacín.

La guerrilla colombiana de les FARC va confirmar aquest mateix mes de febrer que alliberarien finalment quatre ostatges i no tres, com havia anunciat el 31 de gener. Jorge Eduardo Gechem, segrestat el 2002 i que està en un estat de salut delicat, es va sumar així a la llista.

L'alliberament de Gloria Polanco, Luis Eladio Pérez, Orlando Beltrán i Jorge Eduardo Gechem se suma, doncs, al de l'excandidata a la vicepresidència de Colòmbia Clara Rojas, i l'exparlamentària Consuelo González de Perdomo, el 10 de gener, després de la mediació del president veneçolà.

Anar al contingut