Bogotà

Les FARC confirmen que el quart ostatge que alliberaran és un exsenador

La guerrilla de les FARC ha confirmat que té la intenció d'alliberar un quart segrestat, que s'afegeix als altres tres que ja pensava deixar en llibertat. Aquest quart ostatge, Jorge Eduardo Gechem, té greus problemes de salut. Els altres tres són, com ell, exparlamentaris. La notícia coincideix amb els sis anys exactes del segrest de l'excandidata presidencial Ingrid Betancourt.

Actualitzat
Les FARC deixaran en llibertat un altre ostatge. Juntament amb els diputats Gloria Polanco, Orlando Cuéllar i Eladio Pérez, Gechem formaria la llista de 4 persones que lliuraran al president veneçolà Hugo Chávez. Així ho ha anunciat Iván Márquez, comandant de les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia.

Mentrestant, Nicolas Sarkozy va rebre aquests dissabte a l'Elisi la família d'Ingrid Betancourt i també l'excongressista Consuelo González, alliberada per les FARC el mes de gener. A la trobada hi va ser present Carla Bruni, que es va estrenar en un acte oficial com a primera dama de França.

L'alliberament d'Ingrid Betancourt s'ha convertit en una prioritat de Sarkozy. De fet, aquesta mateixa setmana, el ministre d'Afers Estrangers francès ha viatjat a Caracas i Bogotà per fer pressió per a l'alliberament de la política francocolombiana.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut