Una terrassa buida en una plaça de Madrid (EFE/Mariscal)
Una terrassa buida en una plaça de Madrid (EFE/Mariscal)

Espanya supera els 3.000 casos de coronavirus, gairebé la meitat a Madrid

A Catalunya, n'hi ha 316 casos, 135 més que en l'últim balanç; 6 persones han mort i 3 pacients ja han rebut l'alta

RedaccióActualitzat

La xifra de positius per coronavirus a Espanya ha arribat aquest dijous als 3.004 casos, 852 més que dimecres, mentre que el balanç de víctimes mortals s'ha elevat fins a 84, que són 34 més que el dia anterior.

Segons les dades del Ministeri de Sanitat, 189 persones han rebut l'alta.

Gairebé la meitat dels positius són a Madrid (1.388). El segon lloc amb més contagis és el País Basc (346). Catalunya està en tercer lloc.
 

316 casos, 6 morts i 3 donats d'alta a Catalunya

El ministeri té comptabilitzats 260 casos, però el Departament de Salut ha registrat 316 encomanats, 135 més que en l'últim balanç, i ha informat de la mort fins ara de 6 persones. Del total d'afectats a Catalunya, 25 estan en estat greu.

Salut ha informat des les primeres tres persones donades d'alta a Catalunya curades de la Covid-19, un cop han passat 14 dies des del diagnòstic.

El grafiti d'una mascareta en un carrer de Barcelona (Reuters/Albert Gea)
El grafiti d'una mascareta en un carrer de Barcelona (Reuters / Albert Gea)


Dels 6 morts a Catalunya, els tres últims que s'han confirmat són tres persones grans d'Igualada, una dona de 71 anys, una altra de 83 i un home de 86 anys, tots amb patologies prèvies importants, que s'han vist afectats pel brot de 49 casos que afecta l'Hospital d'Igualada.

De tots els infectats a Catalunya, 49 són professionals sanitaris, mentre que hi ha 400 confinats entre aquest col·lectiu.

Davant l'avenç de l'epidèmia, la Generalitat ha ordenat tancar tots els centres educatius a partir d'aquest divendres i s'han suspès totes les activitats amb afluència de més de mil persones.
 

Classes suspeses

Madrid i La Rioja van ser les primeres comunitats a tancar els centres educatius. Catalunya i el País Basc se'ls han afegit i hi ha un degoteig de comunitats que també ho han anunciat, atenent a la petició que ha fet La Moncloa.

La suspensió de les classes afecta uns 9 milions d'estudiants, 8 d'alumnes el règim general i més d'un milió d'universitaris. 

A Catalunya, Galícia, el País Basc, les Canàries i Astúries, el tancament comença aquest divendres. A Andalusia, Múrcia, Navarra, l'Aragó, el País Valencià, Castella-la Manxa, Cantàbria, Extremadura i les Balears, així com a Ceuta i Melilla, serà a partir de dilluns. 

Castella i Lleó ho anunciarà aquest divendres.
 

Espanya supera els 3.000 casos de coronavirus, gairebé la meitat a Madrid (Reuters)
Espanya supera els 3.000 casos de coronavirus, gairebé la meitat a Madrid (Reuters)

 

Prohibits els "vis-à-vis" a les presons

Institucions Penitenciàries ha ampliat a totes les presons de l'estat les restriccions que ja aplicava en alguns centres. Entre aquestes, la suspensió dels "vis-à-vis" i les comunicacions que no siguin en locutori. La mesura s'ha pres en coordinació amb el Ministeri de Sanitat.

Fins ara, les restriccions en les visites només eren vigents a Madrid, Àlaba, Logronyo, Ocaña, Burgos i Dueñas.

El Marroc suspèn vols i trànsit marítim a Espanya

El Marroc ha suspès fins a nova ordre els vols amb origen o destinació a Espanya i també el trànsit marítim. Segons un comunicat de l'agència oficial MAP, la decisió s'ha pres "en concertació amb les autoritats espanyoles" i, de fet, menciona converses entre els reis Felip VI i Mohamed VI, els caps de govern i els ministres d'Interior i Exterior.

Royal Air Maroc, Iberia, RyanAir i Air Arabia, així com els ferris que creuen l'Estret de Gibraltar, hauran d'aturar aquesta activitat.

Per ara no se sap què passarà amb els turistes espanyols que són al país magrebí. Espanya és el segon mercat emissor de turistes al Marroc, per darrere de França, amb 800.000 persones cada any.

Els Estats Units, Veneçuela, Colòmbia i Bolívia també han suspès els vols procedents d'Espanya.

Prohibida l'entrada de creuers

En sentit invers, el govern espanyol ha prohibit, a partir d'aquest divendres, l'entrada de creuers als ports espanyols, independentment del país d'origen. Només podran entrar a port fins a les 00 hores del 15 de març per desembarcar passatgers que ja no podran tornar a pujar al vaixell.

També quedarà restringida l'arribada de barcos de passatge procedents d'Itàlia.

La prohibició s'allargarà 14 dies i es podrà renovar.

ARXIVAT A:
Coronavirus SalutEducació
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut