Totes les escoles catalanes, tancades des del 13 de març pel coronavirus
Totes les escoles catalanes, tancades des del 13 de març pel coronavirus

Escoles i instituts tanquen i les universitats suspenen classes a Catalunya pel coronavirus

És una mesura inèdita que afecta gairebé 1.800.000 estudiants i prop de 100.000 docents

RedaccióActualitzat

El govern ha decidit tancar tots els centres educatius de Catalunya a partir d'aquest mateix divendres. Això inclou escoles bressol, escoles, instituts, universitats i centres de formació professional. La decisió s'ha pres per prevenir la propagació del coronavirus i en principi durarà catorze dies.

Es tracta d'una decisió totalment inèdita que deixarà a casa un 1.600.000 alumnes i gairebé 80.000 docents de llars d'infants, escoles i instituts. En total, més de 5.400 centres. A les universitats afectarà uns 200.000 estudiants i uns 20.000 professors.

Aquest mateix matí el president de la Generalitat, Quim Torra, i la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, s'han reunit amb els rectors de les universitats:


La mesura arriba després que el govern ja advertís que podien arribar-ne de "més dràstiques i contundents" per combatre l'expansió del virus.

 

La USTEC ho aplaudeix 

El sindicat USTEC, majoritari entre el professorat, ha considerat "encertada" la decisió de tancar centres i ha qualificat de "positiva" la col·laboració amb el Departament. També ha instat a prendre mesures per garantir la conciliació: 

"Com a sindicat majoritari, la nostra obligació és vetllar perquè el Departament d'Educació garanteixi la protecció de la salut dels treballadors i treballadores dels centres i de la comunitat educativa.

Demanem que el Govern estableixi mesures extraordinàries a fi que les famílies puguin solucionar els problemes derivats de la conciliació."

 

Una quarantena de centres a l'Anoia

Aquest dijous ja han tancat 39 centres educatius d'Igualada i quatre poblacions més de l'Anoia, on hi ha un brot que preocupa especialment les autoritats sanitàries. Aquest tancament ja afecta 15.412 alumnes i 1.401 docents.

Són llars d'infants, escoles, instituts i escoles de música, a més de centres d'ensenyaments artístics, l'Escola Oficial d'Idiomes d'Igualada i el Centre de Formació d'Adults de l'Anoia.

El CEIP García Lorca de Santa Margarida de Montbui, tancat ja des d'aquest dijous pel brot de coronavirus a Igualada
El CEIP García Lorca de Santa Margarida de Montbui, tancat des d'aquest dijous pel brot de coronavirus (EFE/Susanna Sáez)

 

Cinc centres més

També s'han tancat alguns centres que han hagut de posar en aïllament diversos professionals, cosa que ha fet inviable mantenir l'activitat.

Aquest mateix dijous ja havia tancat l'escola Mas Boadella de Sabadell, d'infantil o primària. Anteriorment s'havien tancat quatre centres educatius a Catalunya: una escola bressol de Barcelona, l'EOI del Prat, una escola de Badalona i el campus d'ESADE de Sant Cugat.

Fora de Catalunya, s'ha ordenat el tancament de centres educatius de Madrid, on hi ha més casos de coronavirus, la Rioja i el País Basc, que també ha decidit aquest dijous la mesura.

Aquest dimecres, el govern espanyol va anunciar una prestació extraordinària de la Seguretat Social per compensar els pares i mares que hagin de perdre hores de feina per cuidar els seus fills mentre duri el tancament de les escoles.

 

D'altra banda, aquest mateix dilluns, la Generalitat ha habilitat mil milions d'euros en crèdits a les petites i mitjanes empreses i ha ajornat al setembre el pagament de la taxa turística que recapten els hotels. A més, el telèfon CatSalut Respon, el 061, gratuït a partir d'aquest mateix dijous.

ARXIVAT A:
Coronavirus SalutEducació
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut