Barça

Joan Laporta, protagonista destacat a la presentació del Barça de Rosell

Joan Laporta va ser el protagonista destacat en l'acte de presentació del Barça 2010-2011, previ a la disputa del Gamper contra el Milan. Un acte senzill en què els futbolistes van ser presentats un per un (amb ovacions destacades per a Messi i els campions del món), i posteriorment, els habituals parlaments. El capità Puyol va donar la benvinguda a la nova directiva i, fidel al seu estil, va prometre treball. Guardiola va visualitzar una temporada en què "ens ho passarem molt bé". El moment àlgid va arribar quan es va fer entrega del trofeu de la Lliga passada. Laporta i Rosell van compartir fotografia, però només l'expresident va fer la volta d'honor al costat dels jugadors.

Actualitzat
Festa austera

El Barça va programar una festa de baix perfil per donar la benvinguda als seus jugadors però molt emotiva pels actes que hi va haver després, especialment quan es va entregar la copa de Lliga de la temporada anterior. Tots els jugadors van anar sortint al camp un per un cridats per la veu del Camp Nou, el llegendari Manel Vic. En el primer grup, el més aclamat va ser Zlatan Ibrahimovic, que es troba amb un peu i mig fora del club, i després Messi, que va tornar a rebre la passió desbordada amb la qual l'afició barcelonista sempre es manifesta amb l'argentí. Els últims vuit jugadors en aparèixer van ser els mundialistes campions (Pedro, Xavi, Iniesta, Piqué, Valdés, Villa, Puyol i Busquets), que van rebre una sonora ovació, igual que pocs minuts després quan va aparèixer al cercle central l'entrenador Pep Guardiola, aplaudit per tots els seus jugadors excepte per Ibrahimovic.

Parlaments de Puyol i Guardiola

En els parlaments, el capità barcelonista, Carles Puyol, va donar la benvinguda als nous jugadors i a l'equip directiu, encapçalat per Sandro Rosell. "Volem més títols i ho donarem tot per aconseguir-los. Volem seguir fent història", va assegurar. Per la seva banda, l'entrenador, amb algun problema amb el micròfon, es va dirigir a un Camp Nou gairebé ple assegurant que els seus jugadors s'esforçaran "perquè us ho passeu bé". "Tant de bo sigui una temporada com l'anterior. Tinc la sensació que ens ho tornarem a passar bé", va dir Guardiola.

Xiulada a Villar i convivència pacífica entre Rosell i Laporta

Posteriorment, el president de la Federació Espanyola de Futbol, Ángel María Villar, que va ser xiulat pel Camp Nou, va entregar la copa de la Lliga al capità blaugrana, Carles Puyol. Villar va ser acompanyat al centre del camp pel president del Barcelona, Sandro Rosell, i per l'expresident blaugrana Joan Laporta. Després de rebre la copa, tots els jugadors del Barcelona es van fer una fotografia commemorativa, i el president entrant i el sortint, amb Guardiola entre tots dos, van ocupar el centre de la instantània en un gest de confraternitat poc vist al Camp Nou entre mandataris d'èpoques diferents.

Volta d'honor amb Laporta i ovació a Ronaldinho

Acabada la fotografia, Joan Laporta va acompanyar tots els jugadors amb la copa a la mà a fer una volta olímpica pel Camp Nou, davant un recinte entregat, que també va agrair al president sortint el seu recorregut al capdavant del club. Rosell no va fer la volta i es va quedar a la llotja, on es va dirigir posteriorment Laporta. Acabat aquest instant de molta càrrega emotiva al Camp Nou, van sortir els jugadors dels dos equips i també Ronaldinho, que va ser rebut amb una ovació com en les grans nits del brasiler amb la samarreta blaugrana. Abans de començar el partit, Ronaldinho va tornar a rebre un nou reconeixement, aquesta vegada del club i dels seus excompanys a la gespa, presentat com el jugador de l'etern somriure i del "jogo bonito", que va tornar al Camp Nou amb el número 80 del Milan.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut