Xavi Hernández durant la roda de premsa prèvia al Ceuta
Xavi Hernández durant la roda de premsa prèvia al partit de Ceuta (foto: EFE)
Bàsquet

Xavi: "Haver guanyat la Supercopa traurà pressió als jugadors i ajudarà que aflori el talent"

El tècnic blaugrana donarà descans a Ronald Araujo en el partit de Copa a Ceuta

Redacció Esport3Actualitzat

El Barça juga aquest dijous (20.00) al camp del Ceuta, equip de Primera Federació, en partit dels vuitens de final de la Copa del Rei. Xavi Hernández ha sortit en roda de premsa en un moment dolç de l'equip, després de guanyar la Supercopa contra el Reial Madrid.

"Ens va bé tenir l'experiència de l'Intercity. Hi arribem en el millor moment de la temporada. El nostre objectiu és guanyar títols. Cal demostrar la nostra superioritat. És important donar continuïtat a l'èxit de la Supercopa. Prioritzem els tres títols que queden."


Obre la porta a Memphis

Sobre el cas Memphis, ha estat molt clar i ha deixat entreveure que acceptarà la decisió del jugador:

"No en tinc cap notícia. Segueix sent jugador nostre. Sempre suma i és extraordinari al vestidor. Veurem que passa en les pròximes hores. Compto amb ell per a tot. Avui parlaré amb ell per conèixer les seves sensacions. Entendria que volgués sortir."

Sobre l'entrenador del Ceuta, que es va queixar de les seves paraules, s'ha volgut explicar bé.

"La Copa és a partit únic i ens poden eliminar. No volia faltar al respecte a ningú. Jo he jugat a Ceuta i sé el que és. Ho vaig dir pel tema de la categoria."

Sobre possibles baixes de demà, només n'ha indicat una de segura.

"Segurament Ronald Araujo descansarà, perquè ve d'una lesió de llarga durada. Tots els altres estaran disponibles per aconseguir l'accés a quarts de final, també Lewandowski."

Sobre Eric Garcia, ha assegurat que continua comptant amb ell.

"L'Eric sempre és útil. Ha fet grans partits i és una garantia. Evidentment hi ha competència, però anirà jugant segur."

Sobre les paraules del seu pare, que va afirmar que el seu fill havia patit molt, ha admès la pressió a la qual està sotmès.

"Si seguim sense guanyar títols, em matareu igual. Sé l'entorn on sóc. No és com estar a l'estranger, aquí es pateix el triple."

Sobre les possibles sortides, no vol que marxi ningú.

"No vull que marxi ningú. Estic encantat amb la plantilla. Puc entendre que hi hagi gent que vulgui jugar més."

Haver guanyat la Supercopa pot ser alliberador per a l'equip.

"Dels 24 jugadors que té la plantilla, 17 sempre són criticats. La Supercopa ens donarà tranquil·litat i moral. Però hem de mantenir el nivell i donar-li continuïtat. El jugador notarà menys pressió i soritrà tot el talent. Nosaltres intentem començar una era guanyadora."

També s'ha desfet en elogis cap a un dels centrals revelació de la temporada.

"Christensen tècnicament és extraordinari, agressiu i va bé de cap. Quan el vam fitxar sabíem que marcaria diferències, i així ho està fent."

La llista, amb la novetat d'Alarcón

Xavi ha reservat a Ronald Araújo per al partit de Copa tenint en compte les molèsties del central uruguaià. Tampoc ha convocat Memphis Depay, que està ultimant el seu traspàs a l'Atlètic de Madrid. En el seu lloc ha cridat Ángel Alarcón, un davanter centre del juvenil.

ARXIVAT A:
Xavi Hernández
Anar al contingut