Sessió de control

Zapatero admet que el Prat "pot i mereix" tenir un aeroport intercontinental

El president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, ha dit que el Prat i Barcelona "pot i mereix" tenir "un gran aeroport per a vols intercontinentals". Rodríguez Zapatero ha respost en el ple del Congrés a una pregunta del diputat d'ERC Agustí Cerdà, sobre si és per al govern una prioritat que el Prat es converteixi en un segon "hub" -distribuïdor- de vols intercontinentals a l'Estat.

Actualitzat
El president espanyol s'ha referit al conjunt d'inversions que el govern realitza en aquesta infraestructura i a l'increment de passatgers "en més de 25 milions", que permetrà en un futur atendre 55 milions de passatgers a l'any. Ha precisat que les inversions superaran els 3.000 milions d'euros i que fins al 30 de novembre s'hi han gastat 1.685 milions.

Per tot això, ha indicat Rodríguez Zapatero, per al govern és "una clara prioritat" aquest aeroport, que serà "un dels grans" del món, cosa que li permetrà operar com a distribuïdor de vols intercontinentals. Ha mostrat el suport de l'executiu a "qualsevol iniciativa empresarial" solvent que impulsi aquesta possibilitat.

Cerdà ha demanat al president "un compromís ferm" del govern que garanteixi que s'emprendran totes les actuacions que estiguin al seu abast per permetre que l'aeroport es converteixi definitivament en un "segon connector de vols intercontinentals a l'estat espanyol". Ha dit que, malgrat que el Prat arribarà aquest any a la xifra de 30 milions de passatgers, dada que el situa entre els vuit grans aeroports d'Europa, "seguim sense pràcticament vols intercontinentals que connectin directament Barcelona amb el món", fet que dificulta que la ciutat i Catalunya siguin seu de grans esdeveniments o d'empreses multinacionals.

Per Cerdà, "la posada en funcionament de la nova terminal sud del Prat, prevista pel 2008, constitueix una gran oportunitat que no podem desaprofitar" i ha recordat que "la primera aliança aèria del món, Star Alliance, ja ha fet pública la seva intenció" d'establir al Prat el seu centre de connexió al Sud d'Europa.

Aquest matí, en el ple del Senat, la ministra de Foment, Magdalena Álvarez, ha valorat l'interès mostrat per Star Alliance per operar al Prat i ha considerat que el fet que les companyies apostin per l'aeroport barceloní "és una ratificació que estem encertant" i "una garantia per al seu futur".
Anar al contingut