Futbol

La Premier League votarà l'eliminació del VAR

La proposta presentada pel Wolverhampton s'aprovarà si rep el vot afirmatiu de 14 dels 20 equips de la primera divisió de la lliga anglesa

Redacció Esport3Actualitzat

The Athletic ha publicat una notícia que pot canviar completament el rumb del futbol anglès i, de passada, el de casa nostra. Segons ha avançat el periodista David Ornstein, la Premier League celebrarà una votació a la seva assemblea anual sobre una proposta per eliminar el VAR a partir de la temporada que ve.

Des del 2019 es va implantar el sistema de videoarbitratge. Tot i això, els incidents que s'han anat succeint han fet que molts clubs s'hi posicionin en contra. Ha estat el Wolverhampton qui ha elevat la proposta, que es votarà a l'assemblea dels clubs de la Premier League el 6 de juny.

Els Wolves han emès un comunicat afirmant que "el preu que estem pagant per un petit augment de la precisió està renyit amb l'esperit del nostre joc". Per això, "hauríem d'eliminar (el VAR) a partir de la temporada 2024/25".

Un portaveu de la Premier League ha reconegut a The Athletic que hi haurà un debat sobre l'assistent de vídeo. Tot i això, oficialment es "recolza plenament l'ús del VAR i segueix compromesa, juntament amb PGMOL, a fer millores contínues en el sistema en benefici del joc i dels aficionats", tal com cita The Athletic.

 

Anar al contingut