Francesc Jiménez

Sortir en bici i tornar a casa en cadira de rodes: parla el ciclista ferit per un caçador

Quan ja fa gairebé un any dels fets, en Francesc intenta acostumar-se a una nova vida i ha tramitat una petició al Parlament de Catalunya per millorar la seguretat de les batudes

Actualitzat

"De cop i volta vaig sentir com un estrèpit, un 'pam', i vaig caure a dos o tres metres de la bici. Vaig veure que tenia el cos totalment paralitzat i que no em podia moure, i vaig sentir com algú per ràdio deia: 'He fet un tret a un ciclista.' Vaig pensar: 'Aquest ciclista soc jo, aquest és el soroll que he sentit.'"

És el que li va passar a en Francesc Jiménez, veí de Vilassar i pare de dos fills petits. Va sortir a fer una volta en bici i no va poder tornar a casa fins sis mesos després i en cadira de rodes. Un caçador li va disparar durant una batuda de senglar que es feia en una zona molt freqüentada de la Serralada Litoral.

El seu cas va aixecar la polèmica sobre la seguretat de les batudes. I ell i la seva família no volen que la seva història es repeteixi. No entenen com es poden fer batudes en caps de setmana en zones tan properes a les poblacions i demanen una senyalització molt més visible que la que es fa servir habitualment.

És per això que han tramitat una petició al Parlament de Catalunya perquè es canviï la llei que regula la caça, que és del 1970. Hi donen suport més de 9.000 particulars i diverses entitats, com la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya, i ja s'ha admès a tràmit.

Mentrestant, el Francesc encara va a l'Institut Guttmann a fer rehabilitació tres cops per setmana i intenta acostumar-se a moure's només utilitzant les mans. Ha passat per quatre operacions i té dolor crònic. Tant ell com la seva família han necessitat assistència psicològica.

Ara, però, es veu amb cor d'explicar-ho davant les càmeres per primer cop. Aquest és el seu testimoni:

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut