Reparteixen menjar als immigrants que hi ha a l'illa de Kos
Reparteixen menjar als immigrants que hi ha a l'illa de Kos
Atenes

Més de 200 immigrants rescatats a l'illa grega de Kos

Les autoritats de les illes gregues receptores d'immigrants es troben desbordades pel gran augment d'arribada d'embarcacions

RedaccióActualitzat

Com a mínim 212 immigrants han estat rescatats per la Guàrdia Costanera grega a l'illa de Kos, al mar Egeu, desbordada per una greu crisi migratòria, ja que diàriament hi arriben centenars d'immigrants i refugiats.

Els guardacostes grecs han informat en un comunicat que han rescatats els ocupants de quatre embarcacions pneumàtiques i una llanxa ràpida a primera hora del matí.

Després del seu trasllat al port de Kos, els nouvinguts han estat detinguts perquè no tenien documentació legal de viatge, segons explica la nota.

En les últimes setmanes les autoritats de Kos i altres illes de l'Egeu com Lesbos, Quios i Samos estan desbordades pel gran augment de l'arribada d'embarcacions a causa de la seva proximitat amb la costa de Turquia.

Especialment a Kos, en aquests últims dies, s'han viscut enfrontaments entre la policia i els refugiats quan es queixaven de les males condicions d'allotjament i la falta de menjar, mentre esperaven amuntegats en un estadi de futbol per obtenir els documents de viatge que els permetin sortir de Grècia.

La majoria de refugiats volen arribar fins a Grècia continental i des d'allà continuar el seu viatge cap al centre i el nord d'Europa.

Nau per albergar els refugiats

Per allotjar les persones que són a Kos, el govern hel·lè hi ha traslladat el vaixell "Elefthérios Venizelos", amb una capacitat de fins a 2.500 persones. Es preveu que aquesta nit els refugiats procedents de Síria poden passar la nit al ferri. Segons l'agència de notícies grega AMNA, la nau només albergarà els refugiats sirians, alguns membres de les organitzacions no governamentals que els assisteixen i els agents de policia.

Arribada constant de refugiats

Aquest dijous i divendres han arribat uns 1.100 immigrants cada dia al port del Pireu, a Atenes, i s'espera que 1.300 més ho facin a partir d'aquest dissabte, de manera que diumenge hauran sortit de Kos 3.000 persones.

Les dades presentades la setmana passada per l'Alt Comissionat de les Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR) indiquen que en els primers set mesos de 2015 han desembarcat a Grècia 124.000 refugiats i indocumentats, principalment a les illes de Kos, Lesbos, Quios, Samos i Leros.

Increment d'immigrants a Grècia del 750% els primers sis mesos

Només el juliol passat van arribar a Grècia 50.000 persones de Síria, Afganistan, l'Iraq, Eritrea i altres països. Més dels que van entrar en tot l'any passat, un increment de 20.000 persones respecte al juny.

Amb aquests números a la mà es pot dir que els desembarcaments a Grècia s'han incrementat un 750% entre l'1 de gener i el 31 de juliol respecte al mateix període de l'any passat.

Anar al contingut