La DGT, a la caça de 2.300 permisos de conduir falsos

Són els permisos falsificats detectats en la macrooperació policial del maig, amb més de 600 detinguts

RedaccióActualitzat

La Direcció General de Trànsit s'ha fixat com a prioritat retirar de les carreteres els conductors que circulen amb els permisos falsificats que es van detectar al maig en una operació policial a s'Agaró.

Hi ha identificats 2.300 permisos de conduir falsos d'aquesta trama desarticulada al maig i se sospita que la majoria encara els fan servir i circulen com si res per les carreteres del país.

Els permisos estan identificats però encara no s'han pogut retirar i, per tant, el director de la DGT, Pere Navarro, demana que la gent que va comprar el permís de conduir a la trama de falsificació el lliuri i es tregui el carnet per la via legal.

Navarro diu que els conductors fraudulents ja passaran comptes amb la justícia quan es faci el judici sobre aquesta operació Loki, que va comptar amb un macrodispositiu de Mossos d'Esquadra i Policia Nacional i que es va tancar amb més de 600 detinguts.

A més dels carnets de conduir falsos, la xarxa també oferia esborrar els punts de penalització per infraccions de trànsit, i cobrava entre 4.000 i 10.000 euros depenent del servei contractat.

Judici multitudinari

El judici encara trigarà molt a arribar perquè, a part dels caps de la trama, als quals es van intervenir més de 7 milions d'euros, també hi ha prop de 2.500 imputats per falsificació documental. Milers d'investigats que col·lapsen el jutjat d'instrucció 1 de Girona.

L'informàtic de la DGT que feia possible els permisos falsos i dos col·laboradors més encara són a la presó. Als altres, els van deixar en llibertat amb càrrecs.

ARXIVAT A:
MobilitatPolicial
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut