Cartells de la campanya de la Fundació Vicki Bernadet amb el missatge "Tant de bo el trauma de l'abús sexual infantil fos tan fàcil d'…
La fundació ha reproduït cartells per alertar de les seqüeles de les víctimes d'abús sexual infantil (Fundació Vicki Bernadet)

La resposta al cartell retirat que justificava la pederàstia: "Les seqüeles duren sempre"

La Fundació Vicki Bernadet, que treballa des del 1997 en l'atenció i la prevenció de l'abús sexual infantil, alerta que campanyes com la d'Almeria demostren que queda molta feina per fer

"Tant de bo el trauma de l'abús sexual infantil fos tan fàcil d'eliminar com una campanya". Ho diu la Fundació Vicki Bernadet, en resposta a la polèmica per la campanya de l'Ajuntament d'Almeria contra les agressions sexuals als menors, retirada perquè un dels cartells promovia la pederàstia. Concretament, havien promogut un cartell que donava a entendre que si hi havia consentiment de l'infant, no es tractava d'una agressió sexual.

En una publicació a les xarxes, la fundació, que treballa des del 1997 en l'atenció i la prevenció de l'abús sexual infantil, afirma que, malgrat que no dubten de "les bones intencions dels creadors" de la campanya, "aquesta societat ha d'entendre que l'abús sexual infantil no és una qüestió de consentiment, com tampoc no és qüestió de classe social, educació o procedència". "Parlem de nens, diguin el que diguin, facin el que facin: és agressió", recorden.

"Quanta feina queda per fer en la lluita contra l'abús sexual infantil", afegeixen en un missatge que acompanyen de tres fotografies de cartells que simulen el mateix suport físic en què es van penjar els d'Almeria. En aquest cas, hi ha tres missatges que alerten del mal i el trauma que suposa ser víctimes d'abús sexual infantil.

"Hi ha errors que duren 24 hores. Les seqüeles de l'abús sexual infantil són per sempre", diu un. "El cartell ja no hi és, però el dolor de les víctimes d'abús sexual infantil encara dura", afirma l'altre.

El cartell portava el lema "Si diu no, no és sexe, és agressió", a sota de la fotografia d'un nen d'uns deu anys. Davant l'onada de crítiques, amb el mateix argument que ara subratlla la Fundació Vicki Bernadet, l'Ajuntament, governat pel PP per majoria absoluta, es va afanyar a dir que havia estat "un error" i que es retirava immediatament.

La campanya incloïa els logotips de l'Ajuntament de la ciutat, del pacte d'estat contra la violència de gènere i del Ministeri d'Igualtat, que n'ha retirat el finançament en considerar que "no compleix els requisits".

Un de cada cinc infants pateix abús sexual infantil abans dels 17 anys, segons dades del Consell d'Europa que recull la fundació. També apunten que un 60% no rebrà mai cap mena d'ajuda i que un 90% no dirà res fins a l'edat adulta.

ARXIVAT A:
Pederàstia
Anar al contingut