La selectivitat al Campus Catalunya de la URV a Tarragona (ACN/Eloi Tost)
La selectivitat al Campus Catalunya de la URV a Tarragona (ACN/Eloi Tost)

Ja es poden consultar les notes de la selectivitat més atípica per la Covid

Els alumnes hauran d'esperar fins al 6 d'agost, quan sortiran les notes de tall, per saber si podran cursar els estudis universitaris que han triat

RedaccióActualitzat

Després de mesos d'incertesa i una setmana de nervis, els dubtes de la selectivitat del 2020 es comencen a esvair. Des d'aquest dissabte, els alumnes ja poden consultar les seves notes. Hauran d'esperar, però, fins al 6 d'agost, quan sortiran les notes de tall, per saber si podran cursar els estudis que han triat

Les notes es poden consultar al Portal d'accés a la universitat amb un identificador i la contrasenya de cada estudiant. La data prevista per fer públic els resultats era dilluns vinent, però s'ha avançat un parell de dies. La majoria d'alumnes s'han assabentat de la sortida abans del previst pel boca orella amb altres companys.

Els alumnes que vulguin revisió d'examen la podran demanar del 27 al 29 de juliol. Els resultats de la revisió no se sabran fins al 9 de setembre.

A les PAU del coronavirus s'hi van presentar gairebé 40.000 alumnes, que van fer els exàmens durant quatre dies, del 7 al 10 de juliol. La Covid-19 va fer retardar les proves un mes respecte a la data habitual.

Alumnes que es van examinar de la selectivitat a Tremp
Alumnes que es van examinar de la selectivitat a Tremp (ACN/Marta Lluvich)


Notes de tall, el 6 d'agost

Els estudiants hauran d'esperar al 6 d'agost per saber el resultat de les assignacions de places. La matrícula universitària serà al setembre, els dies 9 i 10. Aquestes dates canvien per la pandèmia, perquè fins ara es feien al juliol.

De moment es poden consultar les notes de tall de 2019, que poden donar una idea de com poden ser les d'aquest any, tot i que poden variar.

El 18 de setembre hi haurà una segona assignació de places amb matrícula els dies 21, 22 i 23 de setembre.

Els alumnes que no es van examinar en la primera convocatòria de la selectivitat, al juliol, ho podran fer al setembre, els dies 21, 22 i 25.

La Secretaria d'Universitats de la Generalitat informa també que els resultats de les proves d'accés per als més grans de 25 anys es podran consultar a partir de dimecres que ve.


Esperant les millors notes

Aquest dilluns es faran públiques les notes per saber quins han estat els estudiants més brillants de l'any. L'any passat, la nota més alta va ser la d'un noi de Cervera, Eduard Garrabou, que va treure un 9,9. Curiosament, un company seu de l'Institut Antoni Torroja de Cervera va treure un 9,8 i va ser una de les quatre segones millors notes de l'any.

Els últims anys les màximes notes les han aconseguit noies. El 2018, per exemple, dues estudiants van empatar amb la mateixa nota màxima, un 9,9. De fet, l'any passat, entre els alumnes que van superar el 9 hi va haver una gran majoria femenina: 406 noies i 287 nois.

ARXIVAT A:
Educació
Anar al contingut