Barcelona

Dues noies empaten amb un 9,9 en la millor nota de la selectivitat a Catalunya

El 96% dels alumnes han aprovat i la nota mitjana que han obtingut és d'un 6,6

RedaccióActualitzat

Doble empat en la nota més alta de les proves de la selectivitat amb un 9,9. Dues noies han obtingut la màxima puntuació. Es tracta de la Claudia Valero de la Flor, que ha estudiat a Santa Teresa de Jesús, de Tarragona, i Rosa Milian Costa, de l'Institut Jaume Vicens Vives de Girona.

La Claudia diu que havia tret matrícula al batxillerat però que no s'esperava tan bona nota: "M'havia anat molt bé, la veritat. Però una cosa és que et vagi molt bé i una altra cosa és treure un 9,9. Llavors ha estat una sorpresa súper guai". Explica que va aprofitar el temps per preparar les proves en el mes que li va quedar lliure entre el final de les classes i les PAU (les Proves d'Accés a la Universitat): "Vaig tenir tot aquell temps per preparar bé les PAU. Mentiria si digués que no". I al setembre començarà a estudiar Enginyeria Industrial. Aquest estiu, però, no té intenció d'obrir pràcticament cap llibre: "Crec que com a molt agafaré un llibre de lectura."

La Rosa Milian va treure la mateixa nota que la Claudia, un 9,9. És barcelonina però ha fet tot el batxillerat a l'Institut Jaume Vives de Girona. Sempre ha estat bona estudiant i després de l'ESO li van donar una beca CiMs+Cellex. Ha estat vivint en una residència mentre estudiava aquests dos anys el batxillerat internacional, al costat d'altres nois i noies en la mateixa situació. Reconeix que han fet ''molta feina'' aquest temps, que ha deixat de fer coses que li agradaven, però que n'ha descobert d'altres.

Igual que la Claudia, la Rosa no s'esperava treure la millor nota, tot i reconèixer també que els exàmens li havien anat molt bé. A la fase general, tret del català que ha obtingut un 9.5, en la resta de matèries, ha tret un 10. Ha cursat la modalitat científica però ha decidit que farà Humanitats a la UPF.

De les comarques de Girona, la nota més alta, però, és un 9,8, que ha tret el Pol Valero, estudiant de La Salle Girona. A Lleida, la màxima nota és un 9,7. L'ha obtingut la Maria Ciria Puigpinós, del Lestonnnac, de Lleida.

Un 6,6 de mitjana global

Les proves d'accés a la universitat d'aquest any es van fer del 12 al 14 de juny i s'hi van presentar gairebé 34.000 estudiants. El 96% d'aquests estudiants han aprovat i la nota mitjana que han obtingut és d'un 6,6.

Des d'aquest dimarts els alumnes poden consultar les notes per internet al Portal d'Accés a la Universitat de la Generalitat.

 

 

D'aquí dues setmanes es faran públiques les notes de tall per accedir els diferents graus de les universitats catalanes.

Els resultats de la revisió d'exàmens es faran públics el 9 de juliol. El pròxim 11 de juliol es publicarà la primera assignació de places, després hi haurà un altre termini per a segones correccions i reclamacions, i el 17 de juliol se sabrà l'assignació definitiva de places.

La matrícula universitària per als assignats en primera preferència s'estableix entre els dies 13 i el 18 de juliol

Al País Valencià, la màxima nota que va treure una alumna a la selectivitat va ser un 10. Ana Ballester, de 17 anys, va ser qui va aconseguir la màxima puntuació.

Notícia relacionada: Com es poden obtenir fins a 14 punts en les PAU?

ARXIVAT A:
Educació
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut