Un estudiant de Cervera aconsegueix la nota màxima de la selectivitat: 9,9
Eduard Garrabou, alumne de l'Institut Antoni Torroja de Cervera, ha aconseguit la nota més alta de la selectivitat

Un estudiant de Cervera aconsegueix la nota màxima de la selectivitat: 9,9

A diferència dels últims anys, les notes més altes les aconsegueixen nois, però per sobre de 9 la immensa majoria són noies

RedaccióActualitzat

La nota més alta de la selectivitat d'aquest any a Catalunya ha estat un 9,9: l'ha aconseguida Eduard Garrabou, un estudiant de l'Institut Antoni Torroja de Cervera, que s'ha examinat a Lleida.

Amb un 9,8 hi ha quatre estudiants: un altre del mateix institut de Cervera, un de l'Escola Episcopaliana de Sort, un de l'Escola Joan Pelegrí de Barcelona i una estudiant de l'Institut Jaume Vicens Vives de Girona.

Aquesta majoria de nois trenca la tendència dels últims anys, en què les màximes notes les aconseguien noies. L'any passat, per exemple, dues estudiants van empatar amb la mateixa nota màxima d'aquest any, un 9,9.

 

Majoria de noies per sobre de 9

Malgrat aquesta majoria masculina en les notes més altes, el cert és que entre els que han superat el 9 hi ha una gran majoria femenina: 406 noies i 287 nois.

Tots rebran, el 19 de juliol a Barcelona, una distinció atorgada per la Generalitat per haver obtingut aquestes notes.

Els resultats es poden consultar en el portal accesuniversitat.gencat.cat i també s'hi pot descarregar el document necessari per tramitar la matrícula universitària.

 


6,617 de nota mitjana

La nota mitjana dels 28.196 estudiants que han aprovat les PAU ha estat de 6,617. En total, es van examinar 33.944 estudiants, 29,243 en la fase general i 4.701 només en l'específica.

Dels que han cursat segon de batxillerat i que, per tant, era la primera vegada que es presentaven a la selectivitat, un total de 27.554, el 97,36%, podran entrar a la universitat.

La nota mitjana de la fase general d'aquests alumnes és un 6,638, la que portaven de batxillerat era de 7,43 i la nota mitjana per accedir a la universitat ha estat un 7,115.


Els resultats de la fase específica

Dels que es presentaven només a la fase específica, 1.922 alumnes provinents de batxillerat (el 88,21% del total) han resultat aptes.

Entre els que s'han presentat a aquesta fase des de cicles formatius de grau superior, 1.784 han superat la selectivitat, el 70,74% del total.

 

ARXIVAT A:
Educació Universitat
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut