Washington

Google Earth ja permet explorar la Lluna i seguir les passes dels astronautes de l'"Apollo"

Coincidint amb el 40è aniversari de l'arribada de l'home a la Lluna, Google ha actualitzat el seu programa cartogràfic Google Earth, que a partir d'ara permet explorar el satèl·lit natural de la Terra. El programa conté les mateixes accions que el tradicional Google Earth, de manera que es podran explorar cràters, els punts de descens de l'"Apollo" a la Lluna i altres detalls. Tot plegat, anant des d'una perspectiva aèria fins als detalls.

Actualitzat
Els que vulguin emular Neil Armstrong i els seus companys, ara tenen una oportunitat de fer-ho. Això sí, de manera virtual. I és que Google ja permet descarregar-se de franc la nova versió del seu popular Google Earth, la 5.0, que permet "viatjar" per qualsevol punt de la Lluna. Un cop instal·lada la nova versió, només cal fer clic a la icona "Moon" de la barra d'eines.

El programa permet als internautes situar-se al planeta i passar d'una vista aèria al més mínim detall de la superfície lunar. El mateix dia que es complien 40 anys del famós "petit pas per a un home però gran pas per a la humanitat", Google posava a disposició dels seus usuaris el programa, que es basa en les imatges d'aquella efemèride.

Però l'aplicació és més que les imatges en blanc i negre dels tripulants de l'"Apollo 11", ja que també s'hi inclouen guies conduïdes per Buzz Aldrin, el segon home que va trepitjar la Lluna, després de Neil Armstrong, i Jack Schmitt, tripulant de l'"Apollo 17". Al programa també hi ha vídeos inèdits fins ara, mapes històrics i artefactes humans a la Lluna.

Erick Schmidt, director executiu de Google, ha explicat que el programa permet tenir "a la punta dels dits i quan es vulgui una àmplia selecció d'imatges de les missions Apollo".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut