El PSOE demana l'abstenció de Ciutadans per no dependre dels independentistes
José Luis Ábalos, secretari d'Organització del PSOE (ACN)

El PSOE demana l'abstenció de Ciutadans per no dependre dels independentistes

Els socialistes volen garantir-se la investidura de Pedro Sánchez sense haver de comptar amb els vots dels independentistes

Actualitzat

El PSOE ha fet una apel·lació directa a Ciutadans perquè s'abstingui en la votació d'investidura perquè Pedro Sánchez pugui ser investit president sense haver de dependre dels independentistes.

Després del nomenament frustrat de Miquel Iceta com a president del Senat per culpa de la negativa de les formacions independentistes, els socialistes han deixat molt clar aquest divendres que no volen tornar a comptar amb les forces sobiranistes.

Per això, el secretari d'Organització del PSOE i ministre de Foment en funcions, José Luis Ábalos, ha demanat a les altres forces que s'abstinguin i permetin que Sánchez sigui president del govern "pel que s'hi juga Espanya". El prec al partit de Rivera ha estat directe:

 

"Prefereixo confiar en l'abstenció de Ciutadans. Per què no puc demanar que ens lliurin d'aquestes dependències i d'aquestes situacions a què ens volen abocar els independentistes? Nosaltres no volem dependre dels independentistes."

 

La sessió d'investidura de Pedro Sánchez està previst per a començament de juliol.


Dos presidents catalans

I si d'una banda el PSOE intenta marginar els independentistes catalans, de l'altra nomena dos catalans per ocupar les presidències del Congrés i del Senat. 

La fins ara ministra de Política Territorial Meritxell Batet serà la nova presidenta del Congrés dels Diputats, mentre que el cap de llista del PSC al Senat, Manuel Cruz, serà president de la cambra alta.

 

 

Els socialistes no s'han volgut esperar a la resolució del Tribunal Constitucional sobre el recurs d'empara presentat per Miquel Iceta al seu veto al Parlament, i han anunciat el nom d'un altre representant del PSC com a candidat per presidir el Senat.

ARXIVAT A:
PSOEEleccions 28APedro Sánchez
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut