La investidura del nou president espanyol serà a principis de juliol
Isabel Celaá, ministra d'Educació i portaveu del govern espanyol (EFE)
Madrid

La investidura del nou president espanyol serà a principis de juliol

La ministra portaveu del govern espanyol es mostra convençuda que l'elecció de Meritxell Batet i Manuel Cruz és una aposta pel diàleg

RedaccióActualitzat

La ministra d'Educació i portaveu del govern espanyol, Isabel Celaá, sosté que l'aposta de Meritxell Batet per presidir el Congrés, i de Manuel Cruz, per al Senat, és una aposta pel diàleg.

"Hi ha catalans que no són independentistes i amb capacitats per presidir una institució espanyola com és la del Congrés i la del Senat. Totes dues persones reuneixen les competències i amb la capacitat per presidir les dues cambres, i és una aposta seriosa i interessant pel diàleg, la convivència i la cohesió entre tots els espanyols."

La portaveu del govern espanyol ha dit, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, que la investidura pot ser a començament de juliol, comptant que abans "s'han de fer consultes, organitzar la cambra, organitzar els grups, les meses..., feines que poden durar uns 30 dies".

A pesar del pacte que han tancat aquest divendres amb Unides Podem per la mesa del Congrés, Celaá ha confirmat que el president del govern espanyol manté la decisió de governar en solitari, amb acords preferents amb Unides Podem, però també amb altres forces polítiques.

La ministra portaveu ha qualificat de "mostra de desraó política" la decisió dels partits independentistes catalans de rebutjar la designació d'Iceta com a a senador autonòmic. A pesar d'això, s'ha continuat mostrant favorable al diàleg:

"La nostra voluntat és --i continua sent-- la d'establir un camí de diàleg dins la llei."

Celaá ha dit que espera que el Tribunal Constitucional "posi remei a aquest despropòsit polític i jurídic", però també ha assegurat que la decisió de nomenar Manuel Cruz president del Senat ja està tancada.

ARXIVAT A:
Eleccions 28A
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut